Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy segíthetnék ilyen helyzet...

Hogy segíthetnék ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Van egy rokonom, aki teljesen életképtelen, annyira nem mer kiállni magáért. Korábban ő ápolta nagypapámat és ezért cserébe megörökölte a lakását. Amúgy van egy lakása, amit fenn kell tartania, az alap bére minimálbér, ha túlórázik, akkor kap többet.

Viszont a nagypapa ápolásba beszállt két másik rokona (nekem nem rokonaim), akik vidékről költöztek fel és azóta is ott laknak a nagypapa lakásában. Ami nem is lenne baj, de annyira alacsony “bérleti díjat” fizetnek, ami nem fedezi a rezsit sem, ezért a rokonom, mostmár folyamatosan túlórázik és hétvégén meg két műszakban dolgozik, hogy a rokonok ott lakhassanak a nagypapa lakásában. (Egy nyugdíjas néni, meg az unokája, aki Budapesten jár suliba, ezért nem tudnak vidékre visszaköltözni).

Nagyon sajnálom a rokonomat, mert lassan tényleg belebetegszik ebbe, semmi szabadideje és öröme nincs. Előtte is nagyon-nagy áldozatot hozott már szerintem a nagypapa ápolásával, egyáltalán nem ezt kívántam neki. Viszont azt is megértem, hogy nehéz kirakni a rokonokat.

Ti mit tennétek ebben az esetben?

Támogatnátok a rokonotokat anyagilag? Vagy hagynátok? Vagy megpróbálnátok másik helyet keresni a rokonainak?

2023. márc. 22. 12:03
 1/4 A kérdező kommentje:
Mármint a rokonomnak van egy saját lakása, így értettem, hogy két lakást kell fenntartania. A sajátját és a nagypapa volt lakását.
2023. márc. 22. 12:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát az a minimum, hogy fizessék ki a saját rezsijüket. Az nem bérleti díj…. Konkrétan eltartja őket… én addig zokszó nélkül mondtam volna hogy rakja ki őket mig nem írtad hogy nagymama unoka. De azért számomra akkor is kérdés hogy nyugdíj ? Gyerek szülei? a házat is lelakják mert akkor inkabb menniükkéne ha fáj ha nem.
2023. márc. 22. 12:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom a nagymama neveli a kislányt.

Mi is mindig mondjuk neki, hogy legalább a rezsit kérje el, de nem mer szólni.

2023. márc. 22. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy gonosz leszek, de én úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját keresztjét hordja.

Ha ő erején felül dolgozik azért, hogy mások ingyen élhessenek valahol és nem mer szólni, hogy segítségre van szüksége, mert nem fenntartható az állapot (pl. fizessék a rezsit), akkor az az ő keresztje. Nem lehet segíteni azon, aki nem engedi.

Lehet, hogy a mama nyugdíja nagyon kevés, de unoka is vállalhatna diákmunkát és már meg is vannak legalább a rezsivel.

2023. márc. 22. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!