Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A szén-monoxid érzékelő adhat...

A szén-monoxid érzékelő adhat téves riasztást?

Figyelt kérdés
2023. márc. 12. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, nekünk egyszer volt egy fura esetünk. Konvektoros a lakásunk, más belső, égésterméket eredményező készülék nincs, kivéve a gáztűzhely főzéskor. Egyszer, egy tavasszal, mikor már nem fűtöttünk (a konvektorok kikapcsolva, a gázcsapjuk elzárva), és épp nem is főztünk, a semmiből visítani kezdett a szénmonoxid-érzékelő. Kinyitottam az erkélyajtót, leállítottam a riasztást, utána már nem szólalt meg. Ha ment volna bármi gázüzemű, akkor kivizsgáltattam volna, hogy szivárog-e valami, de nem ment semmi...

Mindenesetre ne ebből indulj ki, senki másnak nem ajánlanám, hogy csak úgy hagyjon figyelmen kívül egy jelzést.

2023. márc. 12. 15:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk többször is előfordult már.
2023. márc. 12. 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
Cigifüstre...
2023. márc. 12. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Főleg előfordulhat, ha már merül benne az elem.

#3 Cigifüstre max. a füstérzékelő jelez (de az nem is téves riasztás, hiszen füst van), a szén-monoxid érzékelő nem.

2023. márc. 12. 23:40
 5/5 anonim ***** válasza:
48%

4# tévedés. A cigifüstben van co, mivel tökéletlen égés, akárcsak a kipufogógázba!

Írnak is róla, és régen tesztelgettek vele otthon!

[link]

2023. márc. 13. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!