Miért ilyen nehéz férfiként szobát találni Budapesten?
sokan azért keresnek nő lakótársat, mert azt hiszik az "rendesebb".
De a gyakorlat márt mutat ;)
Nem tudom, hogy mi az oka, mi is csak férfinek adjuk ki. 25 év bérbeadás után az a tapasztalatunk (és ezt nőként írom!) hogy
- a nők valamiért nem tudnak békességben élni egymással
- mindig van amelyik fázik, vagy melege van
- cirkuszolnak a rezsin, mert valamelyikük 2x használja a hajszárítót egy héten, ő meg csak 1x
- ugyanez megy a mosással, főzéssel
- takarítás örökös gond, egyik mániás, a másik trehány
- alapvető dolgokat (rezsi) képtelenek értelmezni, de ha ketten meg is értik, a harmadik biztos, hogy nem
- ha kilazul valahol egy csavar azt egy férfi visszacsavarja, a nőknél szerelőbrigádnak kell rendelkezésre állnia, de azonnal!
Ennek nagy része szobakiadás esetén van jelen, de komplett lakásnál is kellemesebb a férfi bérlő. Azoknál szinte észre sem venni, hogy vannak.
A takarítással kapcsolatban: Nagyobb rendet és tisztaságot tartanak mint a nők, rendszerint nem főznek, csak általában melegítenek, nem szalad a konyha az örökös pancsolás miatt.
Persze adódhatnak kivételek, de mi ezt szűrtük le a 25 év alatt.
Én kizárólag férfibérlőnek adom ki a lakásom. Nem feltétlenül rendetlenebb, mint egy nő, ellenben képes becsavarni egy villanykörtét, légteleníteni a radiátort vagy megerősíteni egy kilazuló csavart.
De a fő ok az, hogy nála nem fordulhat elő, hogy "véletlenül" teherbe esik a néha odalátogató pasijától, aztán évekig nem hajlandó elköltözni a gyerekkel, mint történt ez az egyik tulajdonossal a házunkban.
Már egyszer leírtam itt, de most megismétlem:
3 szobás lakást adok ki szobánként, mindenkivel egyénileg szerződöm.
DE!
A kiadott lakást a 10 éve hozzám járó takarítónő takarítja heti egyszer, az ő bére benne van a bérleti díjban. Ez nagyjából 10 ezer Ft/fő havonta.
Ebben benne van a havi egyszeri folyosó takarítás-felmosás is, mivel a lakók így egyeztek meg és ezt takarítónő hiányában a bérlő(k)nek kellene intézniük.
Ezzel mindnyájan jól járunk, a bérlőnek nem kell takarítania, nekem meg nem pusztul le a lakásom.
Természetesen akinek ez nem felel meg, az nem velem szerződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!