Albérleti díj változtatása?
"Ami nem írásos, az nem jelent senkinek semmit."
Szerinted
Nem csak szerintem, ugyanis a szóbeli megjegyzésekre nem lehet hivatkozni vitás esetekben, mert mindenki mást mond, ami éppen neki jobban megfelel.
Ismered talán azt a mondást, a szó elszáll, az írás megmarad. Nem véletlen van ilyen.
Írásban tudasd a bérlővel az új bérleti díjat a szerződésnek megfelelően.
Ha aláírt a jelenlegi díjjal egy évre, akkor azon már nem tudsz változtatni, csak azután, hogy a szerződés lejárt.
Az első dolog, amit tisztázni kell:
Kedves Kinga, letelt az egy év, szeretném elmondani, hogy a tervem a lakással továbbra is az, hogy hosszú távra kiadjam.
Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy maradna-e bérlőként a lakásban és hosszú távon hogyan tervez ezzel.
Én x.-től a bérleti díjat ezek szerint szeretném módosítani...
"nem csak szerintem, ugyanis a szóbeli megjegyzésekre nem lehet hivatkozni vitás esetekben, mert mindenki mást mond, ami éppen neki jobban megfelel.
ismered talán azt a mondást, a szó elszáll, az írás megmarad. nem véletlen van ilyen."
Nem, én valamikor úgy tanultam, hogy pacta sunt servanda, ennek megfelelően kirakom a bérlőt, ha nem a megemelt összeget fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!