Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szűkössé vált a lakás, mit...

Szűkössé vált a lakás, mit lehetne tenni, amivel nem járnánk rosszul?

Figyelt kérdés

A helyzet:

- 43 nm-es saját lakásban élünk, még van hátra a hitelből egy kevés (kb. 1,5 millió).

Van egy nappali (ahol az ágyunk is van) és egy pici gyereknek tervezett szoba, amiből a covid miatt dolgozószoba lett (home office), így a baba is a nappaliba került.

- Időközben a férjem örökölt egy pici (kisebb is mint a mienk) budapesti lakást (mi nem ott élünk) amin szintén van hitel, de nagy részét az örökségből annak is rendezni tudjuk elvileg. Ezt kiadni gondoltuk, a bevételt pedig a szüleinek adni, akik nyugdíjasok.

- Tudjuk hogy a szülei után ő fogja örökölni a kb 100 nm családi házat nagy kerttel, de az még sokára lesz, illetve a ház is szorul némi átalakításra, mert minden szoba egymásból nyílik mint egy folyosó. Erre se tudom honnan lesz pénzünk, mert eladni szentimentális okok miatt nem nagyon tervezi. Odaköltözni nem akarunk jelenleg, habár korábban voltak ilyen jellegű próbálkozások a szülei részéről.

Az jutott eszembe, - habár nem tudom mennyire hülyeség, hogy mi lenne ha miután rendeztük a lakásunk hitelét, kiadnánk és mi egy másik nagyobb albérletbe mennénk a gyerekkel. Anyagilag és biztonságilag mennyire lenne ez baromság egy babával/kisgyerekkel?

Nehezítő körülmény hogy állatunk is van, nem tudom találnánk-e albérletet megfelelő méretben árral úgy hogy állat is megengedett és gyerek is.

Ti mit tennétek a helyünkben?

Előre is köszi a tippeket.

2023. jan. 20. 11:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ragaszkodnak a házhoz, akkor ne hari, de tartsák fenn egyedül, ne mástól kelljen az alamizsna. Nevetséges, hogy ti fizettek nekik, amikor nektek is bőven szükségetek lenne arra a pénzre meg a lakásra, ami a TIÉTEK.
2023. jan. 20. 12:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatnám a szülőket ill. szülőként ezt nem fogadnám el. Ketten vannak saját házban, ti meg hárman egy albérletben. Kislakást adjátok el és nézzetek messzebb egy nagyobbat némi hitellel kiegészítve. Egyébként szülőként bennem inkább az merült volna fel, hogy megyünk a kisebbe, amit fent tudunk tartani, a gyerek meg unoka meg jöhet a miénkbe, hogy legyen tere fejlődni.
2023. jan. 20. 12:43
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
Pedig nem egyedi eset. Az én anyám is elfogadja a pénzt, mert jajj ő éhenhal, sőt el is várja! Az, hogy én albérletet fizetek nem zavarja, mondván ha nem tetszik költözzek haza, elég nagy a lakás. Az eszébe se jut, hogy eladja és kisebbe menjen, hogy nekem legalább egy rohad önerőm legyen amivel el tudok indulni, mondván neki is ki kellet várni amig kihaltak a lakásból a Nagyszüleim, majd én is várjak a soromra.
2023. jan. 20. 14:15
 14/16 NTBS ***** válasza:
51%
Szerintem tartsátok meg mindegyiket. A plusz bevétel jó, és ha eddig elfértetek ezután is elfogtok.
2023. jan. 20. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért szörnyű milyen szülők vannak. Aztán az ilyenek csodálkoznak, ha a gyerek egyszer besokall és rájuk sem nyitja többet az ajtót, és elmondják minden hálátlan szemétnek mindenkinek.
2023. jan. 20. 15:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem kell támogatni a szülőket valami bűntudatból (mert ha jól értem, nem ők kérték ezt). Köszönjétek meg, adjátok el mind a kettőt akár hitelestül és vegyetek egy nagyobbat. Hamar nagyobb lesz a gyerek, nem érdemes halogatni, mert ha bölcsibe, oviba jár, már nehezebb lesz váltani. (Örökség meg nincs, amíg él a tulajdonos, ezzel nem terveznék, mert még annyi minden történhet, na meg olyan izé is ha előre sajnálod, ha 100 évig élnének, mert olyan is van ám.)
2023. jan. 20. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!