Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire elfogadott az, hogy...

Mennyire elfogadott az, hogy a leendő bérlőt leinformálja a bérbeadó?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyire elfogadható, hogy ha én mint bérbeadó, a jelentkező bérlőt leinforámlom? Mondjuk szerintem ezt mindenki megteszi, aki tudja, de most arra gondolom, hogy elmegyek a mostani bérleményükbe, megnézem, hogy milyen körülmények között laknak!

És vajon az mennyire elfogadható, hogy a mostani bérbeadójuktól kérek véleményt róla?

Ha jól tudom, akkor ez külföldön nem ördögtől való dolog, de idehaza nemigen találkoztam még ilyennel.

Viszont engem, mint bérbeadót megnyugtatnának némiképp ezek az információk.

2023. jan. 16. 11:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező!

Ne foglalkozzál az albérlők eddigi válaszaival.

Jogod van hozzá, hogy leinformáld a jövőbeli albérlődet, mert könnyedén kifoghatsz egy nyomit, aki majd szétcseszi a lakást, nem fizeti a rezsit és kirakni sem tudod.

Ha nincsenek nagydarab kigyúrt barátaid, akkor jobb az óvatosság.

2023. jan. 16. 17:32
 12/14 anonim ***** válasza:
31%

"Munkahelyen aki interjúztat téged, utána az fizet neked pénzt. Itt pedig akit te "interjúztatsz", utána ő fog neked pénzt fizetni."

Igen, ő fog utána pénzt fizetni, a bérbeadó viszont rábízza a sok tízmilliós értékű vagyontárgyát. A bérbeadó ilyen szempontból sokkal többet kockáztat.

Plusz ha már a munkahellyel hasonlítjuk össze, akkor említsük meg hogy ott nem 6+ hónap és sok macera egy dolgozót kirakni, ellentétben egy nem fizető bérlővel.

2023. jan. 16. 19:12
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs sok értelme. Technikailag bárkit megadhat az illető mint "főbérlő". Plusz az én régi főbérlőm konkrétan egy fsz volt úgy hogy rám egy szó panasza nem lehetett volna, konkrétan 1.-én fizettem minden hónapban, mindig tiszta volt a lakás és a lakás egy része még egy fehér újrafestést is kapott.

Bérpapírokat még jobban értem mert azzal legalább tudod hogy ki tudja e kényelmesen fizetni az albit vagy sem.

Nehéz jó albérlőt és nehéz jó főbérlőt is találni, szerintem a legjobb dolog ha beszélgetsz az emberekkel. A mostani főbérlőm egy angyal, ha bármi gond van a lakásban akkor javítja/kicseréli én pedig rendesen fizetek és fenttartom a lakás állagát.

Mi kb 30 percet beszélgettünk és sztem azalatt nekem és neki is lejött hogy hogyan állunk a dolgokhoz.

2023. jan. 17. 09:16
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az is egy remek kérdés, hogy mennyire van értelme így szűkíteni a kört. Pl, hogyan csekkolod le azt, aki mondjuk eddig otthon lakott a szülőknél?
2023. jan. 17. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!