Csaptelep cserét nekem kell fizetni albérletben, vagy a tulajnak?
Tulajnak a feladata ez. Ha van egy csapod ami mondjuk 15 éves és nálad megy tönkre 1 év ottlakás után akkor elég fura lenne ha neked kéne zsír újat venned.
Viszont ha tönkreteszel valamit, pl kerámia főzőlapra ráejtesz valamit akkor teljesen jogos ha kifizetteti a főbérlő veled.
Ugyanez igaz az izzókra, ezek rövid életűek és nem a tulaj feladata hogy ezeket pótolgassa neked. Plusz nem egy óriási összeg egy új izzó
5: Abban más, hogy mi pl. leírtuk a szerződésben, hogy X db. ilyen és olyan működő izzóval lett bérbeadva a lakás és ugyanúgy kérjük vissza - mert a bérleti díj ezek pótlását nem tartalmazza. Így állapodtunk meg a bérlővel.
(És akkor te nem vetted meg az izzót.
Mondjuk megvehetted volna, és akkor nem kérték volna el az árát.)
Tulaj költsége.
Gyakorlatban mi úgy oldottuk meg, hogy hívtam és kifizettem a szerelőt majd mutattam tulajnak, hogy vonja le következő havidíjból.
5: Arra, amit nem fedez a bérleti díj, a szolgáltatás, amire a tulaj szerződött veled, és a biztosítások.
Ha van egy társasházi biztosítás, ami minden esetben van, akkor minden kárt fizet a biztosító, ami a falban, burkolatokban, stb. van.
A csaptelep az üzemképes lakás értelmezésében benne van ugye, tudjál vizet vételezni, fürödni, stb., ha egy komfortos, összkomfortos, félkomfortos (stb.) társasházi lakást vettél ki, arra határoztátok meg a bérleti díjat, akkor ő a szolgáltató, ő biztosítja ezt mindenkor.
De bármire lehet szerződni, azt mondja, hogy figyelj, nincsen itt burkolat meg csaptelep, legyél szivességi lakáshasználó és csak rezsit kell fizetni, vagy cserébe tegyél bele csaptelepet és csempézd fel, azt is lehet, bármit lehet, bármilyen egyedi megállapodás lehet, de ugye előre kell megbeszélni, mi a szerződés tárgya és díja. És nem akkor kitalálni, mi legyen a megállapodás, mikor valami elromlik
Persze bármikor újra is lehet tárgyalni bármit.
Mi honnan tudjuk te mit tárgyaltál le vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!