Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire problémás most a...

Mennyire problémás most a gázkovektoros albérlet? Érdemes inkább mást nézni?

Figyelt kérdés

Sajnos költözésben vagyunk, és találtam egyet, de az a baj, hogy az gázkonvektoros (a lakás 3. emeleti 54 m2-es, kétszobás, erkélyes, téglaépítésű. A lakás 3 oldalra tájolt)

Eddig távhősben laktunk, és nem tudom jelenleg menyivel kalkulálható a gáz ár, mert csak olvasom, hogy mennyire felmennek a költségek.

Van más is, ami nem gáz, de pl 20 ezerrel drágábban is vannak.

Tapasztalat, vélemény, érdemes fontolóra venni?

2022. okt. 24. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy a távhő kalkulálhatóbb

Eddig még nem nyúltak hozzá, de honnan tudod mi lesz holnap vagy egy hét múlva?

2022. okt. 24. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én konvektoros lakásban lakok, ilyen kicsi méretnél nem kell aggódni hogy átlépitek a jelenlegi hatósági áras keretet. Kivéve ha 23-24 fokot akartok minden szobában, arra nem a legjobb a konvektor. Ha elmentek otthonról pl. dolgozni, tehát nem csak fél órára, akkor érdemes levenni őrlángra. Hamar kihűl a lakás konvektornál, de gyorsan fel is lehet újra fűteni.
2022. okt. 24. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

"Ha elmentek otthonról pl. dolgozni, tehát nem csak fél órára, akkor érdemes levenni őrlángra. Hamar kihűl a lakás konvektornál, de gyorsan fel is lehet újra fűteni."

Igen, csak ez a módszer használja a lehető legtöbb gázt...

2022. okt. 24. 21:14
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

Hol? Keskeny utcák, magas házak között, vagy kint a pusztában áll egymaga a ház? Egy hőtérképet nézz meg:

Ahol most 17 fok van, nem 8, ott érdemes.

[link]

2022. okt. 24. 23:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hiszem, egy lényegi különbség a távhőhöz képest, hogy ha nagy terek vannak, akkor a radiátor közelében melegebb van, mint távolabb, így ahol üldögélsz, azt érdemes a radiátor mellé tenni, így lehet érezhetően kevesebbet fogyasztani.

(A szomszéd néni mindig arra vágyott, hogy távhősbe menjen, mert ott szerinte egyenletes a meleg.)

Szerintem 1 tél próbát megér, csak nézzétek naponta a fogyasztást, nehogy meglepetés érjen. Ha van galéria, érdemes télen fent aludni, az is sokat számít.

2022. okt. 24. 23:50
 6/6 anonim ***** válasza:
En imadom! Csak konvektoris lakasba fogok koltozni!
2022. okt. 26. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!