Mit csináljak, ha az albérlőim ezt tették a munkalappal a konyhában?
Látszik, hogy a forró edényt rajtahagyták sokáig.
Szerintem ki kéne fizetniük az új munkalapot.
A szerződés közjegyzői okiratba van foglalva, ahol van egy ilyen rész, ami az ingatlanban keletkező nem rendeltetésszerű használatból adódó károkat szabályozza.
Vettél át tőlük kauciót? Mert az pont erre való!
Sőt, én megbeszélném velük, hogy máris megcsináltatom a kauciójuk terhére, nem várok vele a kiköltözésükig és ők szépen visszapótolják teljes összegre!
És azért lépnék így, mert ha ilyen vandálok, mire elmennek, a kaució a károkozásukra és a maradék számlákra nem lesz elég. Különösen ilyen rezsiárak mellett!
Amellett amit most megcsináltathatsz 50 ezerért,(csak példa!) az fél-1 év múlva már 100 ezer lesz.
Már több éve laknak ott, eddig lekopogom rendesen fizettek, és nem tettek kárt az ingatlanban, ez az első eset.
Itt van a záradék.
A 10-es pont kimondja világosan. Nem is értem, hogy ez miért kérdéses számodra?
És ők szóltak, vagy te vetted észre?
Igazából nem akarom megszüntetni a szerződést, mert eddig még egyszer lekopogom megbízható bérlők, rendes munkahellyel, midegyik diplomás.
Csak azt nem tudom, hogy az okozott kár észlelésétől számított mennyi időn belül kell írnom a közjegyzőnek?
Kérdező!
Miért kellene írnod a közjegyzőnek?
Annak már semmi köze az egészhez.
A bérlőidnek szólsz, hogy a szerződésetek 10-es pontja alapján az okozott kárt meg kell térítsék. Döntsék el, hogy ők hívna asztalost, vagy te hívjál, de mindenképpen nekik kell ezt kifizetni.
Ha valamiért most nem tudják, akkor a szerződés 8-as pontja szerint általad átvett biztosítékból (kaució) fogod rendezni. De a kauciót (biztosítékot) a következő havi bérleti díjjal vissza kell pótolniuk.
Ez nem szívesség, ez írja elő nekik a szerződés!
Ez az égési nyom nem a forró edénytől származik, hanem az ottfelejtett még égő cigarettától.
Egyáltalán megengedett a dohányzás a bérleményben?
Ha nem, akkor ráadásul nem is rendeltetésszerűen használják azt.
Ezzel a kárral kielégítési jogod keletkezett. Ird meg nekik tértivevényben, hogy a kárt X időn belül rendezzék. Így írásban is megvan, h bejelentetted az igényedet.
Most a probléma felmerültével fog megmutatkozni milyen bérlőid vannak.
Őszintén szólva nem értem a felháborodást. Előfordulnak ilyen balesetek, hiszen ott laknak, lelakják a lakást, "kárt okoznak" benne, ez természetes velejárója az életnek. Ha nincs igényük a javításra, majd a költözés során rendezzétek le ezeket.
Megjegyzem, közben még te nyerészkedsz rajtuk, hiszen nyilván keresel rajtuk. Jobb helyeken az ilyeneket is a tulaj állja, simán belefér a nyereségébe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!