Mit tehet a közös képviselő ha a bérlőnk rosszul viselkedik?
A lényeg, hogy a bérlőt úgy tudjuk senki sem szereti. Az állata oda piszkít a közös folyosóra plusz hangos.
Minket nem érdekel mint csinál, de a lakóközösséget zavarja.
Ha nem sikerült a bérlő a következőekben baj okoz, akkor a lakóközösség és a közösképviselő mit tud tenni?
Mik sorrendben az egyre durvább lépések?
Kötelezhetnek szerződésbontásra és kilakoltatásra?
TE fogsz kapni felszólítást, hogy a bérlődet neveld meg, mert veled áll a lakóközösség jogviszonyban. Nem a bérlőddel.
És TE leszel az alanya a jegyző birtokvédelmi eljárásának is, ugyanezért.
Abban nyilván kapsz egy határozatot, amiben NEKED kell felmondanod a bérlődnek és ha ez nem elég, NEKED kell kilakoltatnod!
1# Tudom, hogy velem engem tudnak elérni.
Tehát kötelezhetnek szerződésbontásra és, hogy kirakjam?
Ehhez mi kell nekik? Mennyi idő egy ilyen stb...
Ezen kívül van más eszköz a kezükben?
Kegyetlen pénzbírságot kaphatsz + perköltség, ha a ház beperel. Ez viszonylag gyorsan megy, mindennel együtt max. 60-90 nap.
De miért húznád az idő?
Kid neked ez a bérlő?
Mert határozott idejű szerződést is jogodban áll rendkívüli felmondással megszüntetni ilyen esetben és még a kauciója sem jár vissza.
Nem akarom húzni, csak kíváncsi vagyok a következményekre.
Meg eddig még semmi komoly probléma nem volt, csak a gondnok, aki mindenen felakadt egyszer felhívott és a közösképviselőtől kaptam egy kevesebb hangvételű emiailt.
Nyílván ezek után beszéltem a berlővel, aki mindent tagadott.
Nekem teljesen mindegy mi folyik ott, amíg fizet. Utána úgyis teljes felújítás lesz, a bútorok is mind kukába kerülnek.
Tehát ezen a ponton megtettem a tőlem elvárhatót. Jeleztem a problémát a bérlőnek és megkértem, hogy jobban vigyázzon, hogy az állatai hova piszkítanak.
Ha ennek ő nem tesz eleget, gondolom lesz folytatása a dolognak, ezért is kérdeztem, hogy milyen lehetséges lépések jöhetnek.
Ebben a helyzetben én sem tudtam volna többet tenni. Ez a helyzet még nem igényli a szerződésbontással fenyegetést + kilakoltatást. Amúgy voltunk közjegyzőnél és határozatlan idejű a szerződés tehá nem félek, hogy nem tudtom kirakni.
Tehát akkor annyi történhet, hogy beperelnek és annak a kimenetele alapján kényszeríthetnek a kilakoltatásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!