Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tehet a közös képviselő...

Mit tehet a közös képviselő ha a bérlőnk rosszul viselkedik?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy a bérlőt úgy tudjuk senki sem szereti. Az állata oda piszkít a közös folyosóra plusz hangos.

Minket nem érdekel mint csinál, de a lakóközösséget zavarja.

Ha nem sikerült a bérlő a következőekben baj okoz, akkor a lakóközösség és a közösképviselő mit tud tenni?

Mik sorrendben az egyre durvább lépések?

Kötelezhetnek szerződésbontásra és kilakoltatásra?

2022. okt. 7. 18:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

TE fogsz kapni felszólítást, hogy a bérlődet neveld meg, mert veled áll a lakóközösség jogviszonyban. Nem a bérlőddel.

És TE leszel az alanya a jegyző birtokvédelmi eljárásának is, ugyanezért.

Abban nyilván kapsz egy határozatot, amiben NEKED kell felmondanod a bérlődnek és ha ez nem elég, NEKED kell kilakoltatnod!

2022. okt. 7. 18:49
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Leírnám, de az 1-es már megtette. Nem szabadíthatsz egy lakóközösségre egy mindenki számára elviselhetetlen antiszociális figurát, egyéni haszonszerzésből!
2022. okt. 7. 18:53
 3/11 A kérdező kommentje:

1# Tudom, hogy velem engem tudnak elérni.

Tehát kötelezhetnek szerződésbontásra és, hogy kirakjam?

Ehhez mi kell nekik? Mennyi idő egy ilyen stb...

Ezen kívül van más eszköz a kezükben?

2022. okt. 7. 19:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Még az is lehet, hogy a bérlőd egy halk angyal, a kutyája soha nem tojt a lépcsőházba, de ha összefogtak ellene, akkor ők fognak győzni, bármilyen fórumon és te húzod a rövidebbet! Erre nyugodtan vegyél mérget!
2022. okt. 7. 19:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kegyetlen pénzbírságot kaphatsz + perköltség, ha a ház beperel. Ez viszonylag gyorsan megy, mindennel együtt max. 60-90 nap.

De miért húznád az idő?

Kid neked ez a bérlő?

Mert határozott idejű szerződést is jogodban áll rendkívüli felmondással megszüntetni ilyen esetben és még a kauciója sem jár vissza.

2022. okt. 7. 19:10
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem akarom húzni, csak kíváncsi vagyok a következményekre.

Meg eddig még semmi komoly probléma nem volt, csak a gondnok, aki mindenen felakadt egyszer felhívott és a közösképviselőtől kaptam egy kevesebb hangvételű emiailt.

Nyílván ezek után beszéltem a berlővel, aki mindent tagadott.

Nekem teljesen mindegy mi folyik ott, amíg fizet. Utána úgyis teljes felújítás lesz, a bútorok is mind kukába kerülnek.

Tehát ezen a ponton megtettem a tőlem elvárhatót. Jeleztem a problémát a bérlőnek és megkértem, hogy jobban vigyázzon, hogy az állatai hova piszkítanak.

Ha ennek ő nem tesz eleget, gondolom lesz folytatása a dolognak, ezért is kérdeztem, hogy milyen lehetséges lépések jöhetnek.

Ebben a helyzetben én sem tudtam volna többet tenni. Ez a helyzet még nem igényli a szerződésbontással fenyegetést + kilakoltatást. Amúgy voltunk közjegyzőnél és határozatlan idejű a szerződés tehá nem félek, hogy nem tudtom kirakni.

Tehát akkor annyi történhet, hogy beperelnek és annak a kimenetele alapján kényszeríthetnek a kilakoltatásra?

2022. okt. 7. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kártérítést is kérhetnek tőled, amit persze tovább háríthatsz a bérlőre, csak kérdés, hajlandó/tud-e fizetni. Alapesetben csak a kaució (egy-két havi bérleti díj) van a kezedben, de a kártérítés adott esetben ennek a sokszorosa is lehet. A bérlődnek feltehetőleg nem sok vagyona van, letiltást indíthatsz ellene, de élete végéig se biztos, hogy megtéríti a károdat.
2022. okt. 7. 19:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
+ mivel a pert el fogod bukni az összes költsége téged fog terhelni na meg a kártérítés ennyit szerintem nem ér az egész … na meg remélem minden hivatalos és adózol rendesen mert lehet a NAV figyelmét is felhívják rád. Csak egy kellemes névtelen bejelentés. Vagy egy jó kapcsolat.
2022. okt. 7. 20:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Először is beszélj a bérlővel. Ha nem lesz változás - mondj fel neki.
2022. okt. 7. 21:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Az állattartasnak komoly előírasai vannak, társasházba külön szabályzott. Ha bárminek nem felel meg, azonnal vihetik a kutyáját.
2022. okt. 8. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!