Közös költségre kérhet a közös képviselő 20 % kamatot?
Nem ő kéri, hanem a társasház működési szabályzata.
Benne van a késedelmi kamat mértéke, ami rendszerint a mindenkori jegybanki alapkamat X %-a.
Ma már a társasházak könyvelését csak szakember végezheti. Így ha a lakók választottak maguk közük közös képviselőt és az nem igazoltan könyvelő, akkor külső szervnek ki kell adnia a ház könyvelését, nem hasra ütés szerűen mennek a dolgok.
Esetleg a 8 napon belüli fizetéssel kapcsolatban lehet alkudozni, haladékot, vagy részletfizetést kérni.
Köszönöm a segítséget .
Kifizetem , csak a 20 %-ot tartottam soknak a mostani jegybank alapkamathoz képest .
1-es vagyok
Esetleg annyit megtehetsz, hogy megkéred mutassa meg a TMSZ-ben azt a paragrafust, ami a késedelmi kamat mértékéről rendelkezik. Vagy ha ő nem tudja, akkor kérd el a könyvelő elérhetőségét!
És míg ez a vita folyik, addig is az alapelmaradásodat a 75ezret fizesd ki, mert az a sürgős! A többiről elcseveghettek egy darabig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!