Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha többen költözünk egy...

Ha többen költözünk egy albérletbe, akkor hogyan kell igazságosan elosztani a költségeket?

Figyelt kérdés

Olyan albérletbe költöznénk, ahol 2 hálószoba van. A 3 tagból 2-en egy párt alkotnak, így ők egy szobába mennének (16nm2), míg a másik kapna teljesen egyedül egy szobát (13 nm2).

Ti milyen arányban osztanátok fel a 210.000 ft + rezsi (30 e ft), tehát összesen 240.000 havi költséget?

2022. okt. 4. 08:43
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
96%
Engem nem zavar, nem en fizetem. Amugy azt nem tudjuk, hogy mekkora a teljes lakas es hol van, ezek szamitanak igazan.
2022. okt. 4. 12:55
 12/35 anonim ***** válasza:
96%
Ja es hogy milyen allapotban van persze, nyilvan az is szamit.
2022. okt. 4. 13:02
 13/35 anonim ***** válasza:
2%

#9-es,

fentebb világosan megírtam, hogy min is lehetnek még viták, azaz ki mennyit tölt a meleg víz csurgatásával a zuhany alatt, milyen gyakran használja a mosógépet és van még sok más, pl. milyen meleget tart a szobájában a másik lakóhoz képest.

A mostani helyzetben (ne a régi világot nézzük!), amikor drága a fűtés, a melegvízszolgáltatás, az energiafelhasználás ára, akkor bizony sokkal többször előjönnek majd a nézeteltérések, mint akkor, amikor Te laktál társbérletben. Minden garast meg kell majd fogni.

2022. okt. 4. 13:33
 14/35 anonim ***** válasza:
92%

En meg mindig tartom magam ahhoz, hogy aki ennyire kicsinyes, az bizony inkabb ne menjen alberletbe, mert igy nem lehet elni. Pontosabban menjen, de egyedul.

En leszarom, ha a lakotarsam miatt 1000 forinttal tobb aramot kell fizetnem, mert o foz minden egyes nap, en meg nem. En ilyeneken soha nem szaroztam. O meg lehet azert fizetett tobbet, mert en 2 perccel tovabb furodtem.

Erosen kompromisszumos is, igen, ezekbe is bele kell menni a beke erdekeben. Ha valaki erre is keptelen, szinten konyorogve kerem, ne menjen masokkal alberletbe, mert csak a felesleges es faraszto konfliktus lesz belole.

2022. okt. 4. 13:42
 15/35 anonim ***** válasza:
91%
Én ki is röhögném, aki emiatt akarna velem több villanyt fizettetni, mert nekem van egy kislámpa is a szobában, neki meg nem. Fillérbszás a köbön.
2022. okt. 4. 13:46
 16/35 anonim ***** válasza:
96%

13-as valoszinuleg soha nem elt lakotarsakkal egyutt, kulonben nem allitana ilyeneket. Csak tudnam minek magyaraz akkor.

Persze, amugy logikusan hangzik a fejeben, en ezt elhiszem, de a gyakorlat ettol kurv..ara elter.

2022. okt. 4. 13:50
 17/35 anonim ***** válasza:
97%

És a mosógephasználatot hogyan számszerűsíted? Ha mondjuk 10ezer ft a villany, akkor hogyan számolod ki, hogy abból, egy mosás 30 ft, és azt beszorzod azzal, ahányszor többször mos a kedves lakótars? És mi van, ha másik hónapban már kettővel kevesebbet mos? Neadjisten hazamegy egy hétre, akkor azt a hetet levonod neki?

Lol, fenntartom a véleményem, hogy költözzön veled össze az anyád, az kax elviseli az ilyen baromságaid :D

2022. okt. 4. 14:04
 18/35 A kérdező kommentje:

Leírom a részleteket.

Budapest, II. kerület. Jó közlekedés a közlekedés, van klíma, vihető kisállat (amit vinnénk is), távfűtéssel ellátott, van mosógép, mosogatógép, mikró, sütő, a rezsi nagyjából fix (elvileg 35-nél "drasztikusabb" fogyasztás esetén sem emelkedhet), a társasházban van lift, dombos vidékre néző panoráma van, az egyik szobához jár erkély is. Az alapterület 79 nm2, amiből ugye a kettő szoba az 16 nm2 és 13 nm2. A nappali elég tágas és a konyhával együtt van.

A lakás fel van újítva viszonylag új bútorokkal (bár azért lehetne ettől modernebbet is találni, de így is jól néz ki)

Egyedül a két szobában nincsen szinte semmi, ágyat és bútorokat oda venni kell, de a pár és az egyedülálló is ezzel tisztában van, így mindenki tudja, hogy ezeket venni/vinni kell.

2022. okt. 4. 14:27
 19/35 A kérdező kommentje:
Csak azért írtam le, mert kérdés volt, hogy 210-et megér-e. Nekünk így, ezekkel a feltételekkel igen.
2022. okt. 4. 14:28
 20/35 anonim ***** válasza:
87%
Ilyen feltételekkel a 210, szerintem még kedvezőbb ár is, mint átlagban.
2022. okt. 4. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!