Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Most akkor hogy van/lesz ez a...

Most akkor hogy van/lesz ez a népszámlálásnál?

Figyelt kérdés

Állandó lakcímem szülőkhöz van bejelentve. Viszont nem ott lakom, egyedül bérlek egy lakást. Ideiglenes címként az nem szerepel lakcím kártyán pl.

Szerződés van, minden hivatalos.

Mivel lakásonként és benne életvitelszerűen élőkre vonatkozik a dolog…

Akkor itt az albérletem helyére töltsem ki az adataim? Vagy szülőkhöz?

Akkor a szülők ne írják oda, hogy ott élek gondolom, habár hivatalosan ott van.

Akkor mi értelme a lakcím kártyának és személyinek? 😆

Tulajdonos azt mondja; nyugodtan töltsem ki az albérletre a kérdőívet. De mi van, ha nem ide töltöm?

Mi van; ha anyáék a 3 lakó helyett 2 írnak, vagy ha nem személyenként töltik ki, hanem csak 1 személy… akkor a másiknak megy a 200.000 büntetés?

Vagy aki feketén adja ki a lakását, nem jelölheti be, hogy üres lakás.. mert van fogyasztás. Akkor lebukik, hogy nem adózik?

Mi értelme ennek a 2837372 kérdéses dolognak? Fura.

Érthetetlen….

2022. szept. 29. 14:06
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

Mármint úgy értem, hogy nem személyenként töltik ki… hogy egyikük beírja, ketten laknak ott.

A másikuk nem tölti ki ugyanazt, mert hogy egyikük már megcsinalta.

2022. szept. 29. 14:07
 2/25 anonim ***** válasza:
65%

1. Elég zavaros ez még, gondolom majd lesz kitöltési útmutató, ahol mindent megmagyaráznak.

Viszont az értesítő, amin a belépési kód van, nem személynek címezve jött, hanem csak a lakás címe van feltüntetve, ezért úgy gondolom, hogy egyszer kell kitölteni és ott felsorolni a lakókat meg amit kérdeznek róluk.

2022. szept. 29. 14:57
 3/25 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen, lakásonként jött ez. Csak akkor én most az albérlet helyére töltsem ki magam, vagy azt a tulaj tölti, vagy állandó lakcímre kell… és akkor albérlet helyére nem töltünk semmit?

Én már nem tudom 😆

2022. szept. 29. 15:00
 4/25 anonim ***** válasza:
21%

Enyém a másik kérdés, amihez kommenteltél. :)

Én annyit találtam azóta, hogy elvileg annak nem mennek utána, hogy hivatalosan hogy van, tehát amit írtál példának, ha mondjuk valaki üres lakást mond be, de valójában laknak ott, azt nem vetik össze rezsivel, hogy nem is üres.

Annyi a lényeg, hogy *valahova* legyél beleszámolva, és csak egy helyre. Abból nem lesz semmi bajod, hogy nem vagy bejelentve, mert az nem érdekli őket. Legalábbis elvileg.

2022. szept. 29. 17:48
 5/25 anonim ***** válasza:
85%

4. Nekem van kiadva lakásom. A bérlő nincs hozzám bejelentve, nem is volt részéről erre igény.

Viszont ha kitöltöm a lakásra vonatkozó adatokat, akkor meg kell kérdeznem a bérlőmet, hogy nálam akar-e szerepelni a népszámlálási adatoknál vagy az állandó lakhelyén? Ha esetleg nálam, az érdekes lesz, mert elvileg én töltöm ki, de nem érdekelnek a bérlő személyes dolgai (vallás, kisebbség pl.)

2022. szept. 29. 19:13
 6/25 anonim ***** válasza:
73%

5, Nem, én úgy értelmeztem, hogyha a bérlő "nálad" akar szerepelni, akkor ő tölti ki a lakásra vonatkozó adatokat eleve, nem te, és akkor simán maga után csinálja.

Akkor töltenéd te, hogyha üresnek írnád be a lakást (akkor meg ugye az ő adatai nem kérdésesek).

Én így értelmeztem, de amilyen csodásan informatív a tájékoztató (nem), én inkább majd várok pár napot, nem ugrom neki elsején, tuti fent lesznek valahol a kérdések hírportálon, és abból csak kiderül, jól értelmeztem-e.

Mi bérlőként nem adtuk oda a kódot a tulajnak, az fix, ő is úgy gondolta, hogy mi lépünk majd be vele.

2022. szept. 29. 21:09
 7/25 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom, teljesen hidegen hagy, hogy engem hol és hogyan fognak megszámolni, van elég bajom enélkül is. Pl. az, hogy fals lakcímem van...
2022. szept. 29. 22:39
 8/25 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, mindenkinek ment a zöld kéz!

Most már tisztább a kép.

Be vagyok ide jelentve, vagyis úgy értem, van hivatalos, közjegyző által hitelesített szerződés, kapok minden hónapban számlát az átadott összegről.

Csak az zavart meg, hogy akkor most hova kell bejelentkeznem. Szülőkhöz, ahova az állandó lakcimem szól, vagy pedig az albérletbe, ami bár hivatalos, de nincs a lakcím kártyán feltüntetve. (Se nem tartózkodási hely/ideiglenes lakcím)

A tulajdonos azt mondta, nyugodtan toltsem ki rá.

És akkor így nyilván anyaek meg nem vesznek be a háztartásba hozzájuk, hiába oda szól a lakcimem, nem ott lakom.

Szóval szerintem az lesz, hogy az albérlet címen töltöm ki, hisz itt élek életvitelszeruen.

2022. szept. 29. 22:42
 9/25 anonim ***** válasza:
21%

" nem jelölheti be, hogy üres lakás.. mert van fogyasztás. Akkor lebukik, hogy nem adózik?"

Tudod, mit jelent az adatvédelem?

Ezek az adatok nincsenek egy kézben és tilos is kiadni őket, ezért a NAV nem tudja, van-e fogyasztás a lakásban.

De ha most lejelented, egy kézben lesznek.

Érted?

Alkotmányellenes - és alaptörvényellenes - a kérdéssor.

2022. szept. 29. 22:51
 10/25 anonim válasza:
19%
Még várom h a fidesz hoz majd egy rendeletet ami huazarvágással megszünteti a sok ingyen adomentes albérletet. Rengeteg be nem jelentett, adót nem fizető kiadás van. Adatvédelem van ennél de azt látják h 3 millió albérletben el, adót 500 ezer fizet. Ismerve őket Fél ev múlva kitalálják kötelező lesz lejelenteni és mindenki adozzon stb.
2022. szept. 29. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!