Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek ha ázik a falam,...

Szerintetek ha ázik a falam, azt kinek kell megcsináltatni? A tulajnak vagy nekem mint bérlőnek?

Figyelt kérdés
Amióta beköltöztem, állandóan van valami baj a házzal, amit javitgatni kell. Most a szoba is ázik egy foltban, a másik oldalt pont a zuhanycsap van, valószínűleg attól, bár nem tudom, hogy mi a baj. A tulajnak küldtem képet és annyit mondott, hogy "ok köszi". Én nem gondolom, hogy nekem kellene ezt megcsináltatni, O viszont azon a véleményen van, én lakok itt, én használom... Erről viszont nem volt szó, hogy itt 3 havonta van valami baj. Nem felújítani jöttem a lakását...
2022. szept. 13. 07:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Rajtam kívül másik két szomszéd is ázik, viszont még csak a lakásom közelében sincsenek. Egyébként pont ott, ahol a csaptelepe van a zuhanynak, ott ázik a fal a másik oldalon. Csőtörés lehet?
2022. szept. 13. 15:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Neked semmiképpen. A tulajdonosnak kell megcsináltatni. Vagy ha ez egy társasház és a társasház vízvezetékével van a baj akkor a társasháznak kell a javításról gondoskodnia.
2022. szept. 13. 15:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is csőtörés, de csőrepedés vagy elégtelen (tönkrement) tömítés már okozója lehet. A tulajdonos kötelessége megjavíttatni és ha van biztosítása, akkor forduljon a biztosítóhoz.
2022. szept. 13. 15:54
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Beszéltem vele, azt mondja reméli, hogy majd fizet a biztosító... Csak már én is sajnálom őket, mert annyi mindent kellett már javítania, hogy szerintem a neki fizetett lakbér már ráment mindenre..
2022. szept. 13. 16:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
14, mit sajnálod? Az, hogy javíttatni kell mindent, az annak az eredménye, hogy eddig nem tartotta rendesen karban a lakását
2022. szept. 13. 19:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is sok a javítani való, de teljesen egyértelmű, hogy a tulaj fizet mindent, nekem semmi közös hozzá, sőt rohadtul elegem is van, hogy állandóan jönnek valamit szerelni.

Nagyon rendesek meg minden, de ők vettek szar lakást ráadásul arany áron, mert bíztak az előző tulajban meg az ingatlanosban aki ismerősük is volt aztán össze vissza hazudoztak, hogy milyen fasza a lakás.

Ez van mikor a pénzesek beleugranak az ingatlanpiacba, mert ház itthon az a tuti, a best aztán nem is értenek az egészhez egyáltalán.

Utána meg az albérleti díj fogja fedezni a javításokat.

2022. szept. 13. 21:02
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 Nálam is az van, hogy a tulaj bizniszbol most vett több lakást is, hogy kiadja. Fiatal házaspár, mondták is, hogy korábban még nem csináltak ilyet. Abban a tudatban vették meg a lakást, hogy innen nem régen költözött ki valaki. Na erről csak annyit, hogy mikor beköltöztem, a bojler olyan kuka volt, hogy 3 perc után nem volt melegvíz, kezdődött a bojler csere már első hónapban, de a tulaj ezzel kapcsolatban is olyan naiv volt, hogy szerinte "biztos, csak valami nomád élt itt, aki fürdeni se fürdött". Én meg úgy vagyok vele, ha itt lakott volna bárki is, akkor nem érdekes mód az én bekoltozesemmel jelentek volna meg a problémák. Nyilván elkezdtem használni a régen nem használt dolgokat, és most fellázadtak a falak ellenem. Nekem meg èg a fejem állandóan hívni a tulajt, hogy már megint gatya valami..
2022. szept. 13. 22:09
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul állsz hozzá.

Neki égjen a feje, hogy ilyet kiadott neked.

Az ember nem azért költözik albiba és fizet sok pénzt, hogy állandóan valami nyűgje legyen.

Persze hiba bármikor előfordulhat, de itt már olyanok vannak amiknek nem szabadna nálad is meg nálam is.

2022. szept. 13. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!