Szerintetek ha ázik a falam, azt kinek kell
megcsináltatni? A tulajnak vagy nekem mint bérlőnek?
Figyelt kérdés
Amióta beköltöztem, állandóan van valami baj a házzal, amit javitgatni kell. Most a szoba is ázik egy foltban, a másik oldalt pont a zuhanycsap van, valószínűleg attól, bár nem tudom, hogy mi a baj. A tulajnak küldtem képet és annyit mondott, hogy "ok köszi". Én nem gondolom, hogy nekem kellene ezt megcsináltatni, O viszont azon a véleményen van, én lakok itt, én használom... Erről viszont nem volt szó, hogy itt 3 havonta van valami baj. Nem felújítani jöttem a lakását...
Tulajé minden olyasmi javítás, ami rendeltetésszerű használat mellett keletkezett vagy állagmegóvás jellegű. Ami rád tartozik az az, ha te teszel tönkre valamit.
Jó esetben a tulajnak meg van biztosítása, ami fedezhet ilyesmit. De lehet úgy, hogy ha ő nem ér rá vele foglalkozni, mert mondjuk messze lakik, megegyeztek, hogy kifizeted a szerelőt és lelakod az árát/levonjátok a lakbérből. Persze írásban mindezt, előzetes árajánlattal együtt.
2022. szept. 13. 07:57
3/18 anonim válasza:
Hát minket pl. kidobott a tulaj, mert szerinte mi tehettünk róla.
2022. szept. 13. 08:04
4/18 anonim válasza:
Ha attól ázik a fal, hogy a zuhannyal áztatjátod a falat, akkor neked kell fizetned a javítást. Ha csőtörés miatt, akkor a tulajnak.
2022. szept. 13. 08:36
5/18 anonim válasza:
4# tévedés. Az a zuhany és fürdő nem megfelelő kivitelezése miatt ázik, nem a bérlő gondja, ő rendeltetésszerűen használja.
2022. szept. 13. 08:55
6/18 anonim válasza:
Árulja már el valaki aki sorban pontoz le hogy aki beköltözik egy romhalmaz házba annak kötelessége javítgatni vagy mi? Jó hogy nem már újítsa fel saját pénzből meg fizesse is a bérleti díjat?
2022. szept. 13. 09:43
7/18 A kérdező kommentje:
Dehogy áztatom a falat... egyébként is a plafonig csempe van és a belmagasság 3-4 méter...max a palfont tudnám áztatni, ha nagyon akarnám.
2022. szept. 13. 10:17
8/18 anonim válasza:
4# áruld már el hogyan áztatná a falat te szerencsétlen. Mikor zuhanyzas közben folyik a víz mindenhol. Gondolod, hogy nagy nyomással préseli a sarkokhoz, szélekhez, fugákhoz a vizet, órákon át? Te nem vagy normális!
Ha átázik a zuhanyzastól egy fal, akkor kihagyták a folyékony fóliát, és szar a kivitelezés, mert átereszti a vizet! Ez tulaj dolga, mert akkor is átázna ha ő hadználná!
2022. szept. 13. 10:46
9/18 anonim válasza:
Ahogy megegyeztek. Az árát a biztosító viseli.
Ha ő teszemazt Svájcban van, csak telefonon tud intézkedni, és te tudod beengedni a szakikat.
2022. szept. 13. 12:34
10/18 anonim válasza:
Meg attól is függ, honnan ázik. Elképzelhető, hogy a Társasház kell intézkedjen. Van, amikor szomszédtól ázás esetén is a Társasház intézkedik, hiszen minden fal osztatlan közös tulajdon és a benne lévő, lakások közti vezetékek is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!