A postára kell bemennem,hogy ne a bejelentett lakcímemre küldjék a leveleket,hanem az albérletbe,ahol élek?
Figyelt kérdés
2022. aug. 27. 09:52
1/6 anonim válasza:
? a posta oda hozza a levelet ahová a címzés szól
azoknak kellene szólni, akiktől a leveleket kapod (szolgáltatók, bank, ismerősök)
2/6 anonim válasza:
Igaza van az első válaszolónak. Annyival tudom kiegészíteni, ha regisztrálsz a posta honlapján, igazolod magad ügyfélkapun keresztül, és igényelsz postakártyát (virtuális kártya is van), akkor igényelhetsz utánküldési szolgáltatást, így azokat a leveleket is megkapod az albérletbe, amik még a lakcímedre vannak címezve, és még nem kézbesítették oda. Van némi díja a szolgáltatásnak. Bizonyos időre lehet igényelni. Meg mostanában sok gond van a postával, talán ott is leépítés volt a covid miatt.
3/6 anonim válasza:
2-es azt hiszem ez csak az ajánlott küldeményekre vonatkozik, bár nem vagyok benne biztos, majd valaki kijavít, ha nem
4/6 anonim válasza:
3-as, ezt nem próbáltam, de az ismételt kézbesítés pl régebben bármire működött. Most nem, pedig a központi ügyfélszolgálat is segített az igénylésben. Csak nem jött össze. Amikor meg mentem a küldeményért, nem találták. Gondok vannak a postán. Nyomonkövetés néha hülyeségeket ír.
5/6 anonim válasza:
A "fogadó" postán lehet intézni az utánküldést (online megoldást nem ismerem).
hétezer párszáz forint (negyed évre), ha jól emlékszem.
Csomagon kívül mindent utánad küldenek. Viszont számolni kell a hosszabb kézbesítési idővel. A küldemény először az eredeti címhez tartozó postára megy ott kap egy másik címkét és indul az új címre.
6/6 anonim válasza:
Lakcímedet a kormányhivatalban kell átjelenteni és akkor a hatósági levelek a valós tartózkodási helyedre mennek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!