Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakás kiadásnak mik a buktatói?

Lakás kiadásnak mik a buktatói?

Figyelt kérdés

Első lakás kiadásunk előtt vagyunk. A jelentkező, aki már le is foglalta picit furcsa.

Gondoltuk adunk neki egy esélyt, mert őszintének tűnt, de van pár furcsaság.

A lakás kiadás kötetlen idejű, lesz közjegyzői nyilatkozat is és csak utána költözhetnek be.

Egy 7 éves gyerek és anyuka költözne be és mindketten be szeretnének jelentkezni ideiglenesen. Részben azért is költöznek ide, mert a gyerek ebbe a kerületbe szeretne iskolába járni.

Ennek milyen buktatói vannak ha gáz lenne és nem fizetnének?

Az ideiglenes bejelentkezés miatt nehezebb lenne kirakni őket? Vagy esetleg az iskolás gyerek miatt?

Vagy a közjegyzői nyilatkozat így is bebiztosít?

2022. aug. 7. 22:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Félre értitek.

"A jelentkező, aki már le is foglalta picit furcsa."

"őszintének tűnt, de van pár furcsaság"

Ennyit írtam, de a furcsaságokat nem részleteztem.

Tehát nem az a baj, hogy gyerekkel beakar jelentkezni, az teljesen oké és sok furcsaság ellenére ezért is szántam meg őket. Az aggályt ejtő dolgokat nem részleteztem.

Csak néhány példa:

-A nő nagyon labilis. Látszik, hogy nehezen tartotta együtt magát, amikor megnézte a lakást.

-Nem tudta hány éves a gyereke. 1 évvel fiatalabbnak mondta többször is és ez csak akkor esett le, amikor otthon megnéztük a papírokon a születési évet, mert a közjegyzőnek el kell küldenünk az adataikat, hogy megírja a szerződést.

-Elvileg könyvelő, de alig találta meg a papíron, hogy hova kell neki írni az adatait.

Stb...

Sok kicsi furcsaság (ennél több van), amit meg lehet külön külön magyarázni, de egyben picit furcsa és emiatt is merült fel bennem az a kérdés, hogy "Biztos nekik akarom kiadni?". Semmi köze nincs a bejelentkezéshez és a gyerekhez, talán az iskolás törnénet miatt is szántam meg.

2022. aug. 8. 19:00
 12/13 anonim ***** válasza:
60%

6,9: nem kell a bérlő nevére íratni a mérőórákat, sőt, sokkal jobb, ha a tulajdonos kapja a számlákat, és ő maga intézi a befizetést, akkor nem fog felhalmozódni a közműszolgáltatónál egy esetleges tartozás, amiről a tulaj nem is tud. Ettől függetlenül a tulaj behajtja a számlákat a bérlőjétől.

Kérdező, nekem rögtön egyértelmű volt, hogy nem a bejelentkezés miatt írtad, hogy furák. Ahogy most részletezted, hát, megértelek. Én lehet, hogy nem adnám ki így, ha nincs meg a bizalom.

Én kisgyerekesnek eleve nem merném kiadni, pont amiatt, mert úgy hírlik, hogy gyerekkel nehezebb kilakoltatni valakit. Egy hozzászóló írta, hogy ez nem így van, de valamiért az ellenkezőjéről hallani. Én ettől a buktatótól félnék leginkább.

2022. aug. 8. 20:53
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

12, Azért hallani az ellenkezőjét, mert mindenkinek van egy ismerőse, akinek van egy ismerőse, aki hallotta, hogy... de ettől még nem igaz, viszont kőkeményen beette magát a fejekbe, és mivel mindenki halál magabiztosan állítja, hogy jaaa, ő is hallott olyanról... ezért aztán képtelenség kiirtani.

Ez régi cikk, de itt is írnak róla:

[link]

A kulcs a befogadó nyilatkozat, azt érdemes a leendő bérlővel íratni, az lényegesen megkönnyíti az esetleges hercehurcát. De a gyerek megléte a tulaj szempontjából nem jelent semmit, a szülőnek gáz, ha rászáll a gyámhivatal meg a gyerekjóléti/cssk.

2022. aug. 9. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!