Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Nem fizet rezsit?

Nem fizet rezsit?

Figyelt kérdés

Az albérlőm felmondta a lakást, 2 hónapos kiköltözési ideje van,ami most fog lejárni. A kauciót kérte hogy élhesse le az utolsó 2 hónapban,belementem,azonban rezsit nem fizetett 2 hónapja, hiába kérem.

Jogi útra terelhetem a dolgot? Egyszerűen már nem tudok mit csinálni,nem reagál semmire. Kofizettem helyette a rezsiket (így szoktuk,ő utána fozeti nekem), azóta sem láttam egy forintot sem.

2022. aug. 4. 19:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert hulye vagy, nincs olyan hogy a kauciot lelakni, mit csinalnal ha tonkretenne valamit mibol fizetned ki? Mar kikoltozott amugy?
2022. aug. 4. 19:12
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Baszd ki azonnal a lakasbol.
2022. aug. 4. 19:12
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem költözött ki,1,5 hét múlva kell költöznie.
2022. aug. 4. 19:13
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem reagál semmire,nem lehet utolérni sehol.
2022. aug. 4. 19:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mi szerepel a szerződésben, illetve hogy a korábbi rezsiszámlák kifizetését tudod-e bizonyítani valamivel (pl. átvételi elismervény az összegről).

Közjegyzőnél fizetési meghagyási eljárást indíthatsz (ennek költsége van), ha annak nem mond ellent, akkor behajtható az összeg. Ha ellentmond, akkor a bíróság előtt kell bizonyítanod, hogy nem fizetett, ami "így szoktuk" esetekben nagyon nem könnyű. És nem is olcsó.

Hacsak nem hatalmas a rezsi, valószínűleg akkor jársz a legjobban, ha lenyeled.

2022. aug. 4. 19:27
 6/12 A kérdező kommentje:

Van ugyan szerződés,de nem közjegyzői és adózok is utána törvényesen,azonban elismervényt nem írtunk soha az összegről.

Hát akkor ez van :(

2022. aug. 4. 20:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg kiköltözik-e ezek után...
2022. aug. 4. 20:21
 8/12 A kérdező kommentje:
És ha nem költözne ki mit tehetnék közjegyzői szerződés nélkül?
2022. aug. 4. 21:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#8: Az teljesen mindegy, hogy a szerződést közjegyző előtt kötöttétek-e, az számít, hogy szabályos, minden formai elemet (szerződő felek, szerződés tárgya stb.) tartalmazó magánjogi szerződés-e.

A nagy kérdés, hogy határozott vagy határozatlan idejű-e a szerződés. Ha határozatlan idejű (a kérdésből úgy tűnik), akkor kérdéses, hogyan történt a felmondás, illetve hogyan állapodtatok meg a kiköltözés időpontjáról. Ha ennek nincsen írásos nyoma, akkor nagyon nehéz lesz bármit is tenni, ha nem akar kiköltözni.

Ha írásban rögzítettétek a kiköltözés időpontját, akkor felszólítás (legyen nyoma!) után mehetsz a bíróságra. Ha van kötbér a szerződésben ilyen esetekre, akkor azt is nyugodtan követelheted.

2022. aug. 4. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:
43%

1. 4 albérletben laktam az életemben, az utolsó 3-ból így költöztem el mindenhonnan, hogy lelaktuk a kaució nagy részét vagy egészét.

Mondjuk nálunk nem is volt ilyen, hogy nem lehetett elérni minket vagy ne fizettünk volna időben. Meg a tulaj havonta jött ránézni a lakásra és máskor is jöhetett volna még gyakrabban is, ha akart volna.

2022. aug. 4. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!