Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlőnk kényszerít minket...

A főbérlőnk kényszerít minket hogy a barátnője takarítson nálunk napi 40 ezer forintért. Több alkalommal is akarja küldeni? Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Tudni kell,hogy a főbérlőnk mániákus tisztaság mániás, ma reggel is a takarítónőt úgy fogadtuk hogy az egész házat kipucoltuk. Egész nap törölgette a tiszta polcokat,ajtókat, 40 ezret kért el. Többször is akarja küldeni, a nő azt mondta takarítás közben mérgében,hogy olyan kosz van nálunk,hogy ha oda szarna,észre sem vennénk. Mondta hogy be fog minket panaszolni a főbérlőnek. De az egész hazugság, reggel mindnet kitakarítottunk, direkt hogy nehogy árulkodjon. Bárki aki vendégségbe jön hozzánk néha, mindig rácsodálkozik,hogí úristen de tisztaság van tartva,amit ugye a főbérlő meg is követel. Mit tegyünk? dolgozzak egész hónapban azért hogy a takarítónak adjam? ez nonszensz. a megnövekedett albi árak miatt nagyon nehéz lenne elköltözni :(
2022. aug. 4. 17:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

19: főbérlő megbízásásra a barátnője takarított, a főbérlő a tisztaságmániás,megbízta a barátnőjét hogy vegzáljon minket

ez az összeg utólag lett ennyi, a főbérlőnk először fele ennyinek harangozta be az árát,azt is sokaltuk,de a békesség kedvéért bele mentünk. amikor végzett a nő,akkor mondta h ennyi lesz.

persze a zárhoz hozzá sem nyúlhatunk, mint ahogy semmi átalakítást nem végezhetünk a lakáson, egy festést sem,szerződésben kikötötte,persze az a szerződés is egy átverés volt

na mindegy,remélem el tudunk költözni

2022. aug. 5. 14:27
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért tegyél valamit.

Ha ezzel így szívózik, a kauciót se adja vissza, figyeld meg!

2022. aug. 5. 15:23
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Én bérbeadó vagyok de én mondom hogy ezt nem kell eltürnötök. Sok mindent bele lehet írni a bérleti szerződésbe, de ha az jogellenes akkor olyan mint ha nem is létezne. Havonta egyszer mehet megnézni, a ti jelenlétetekben. Kiköthet takarítást de az átlagos takarítási óradíjjal és azt is max havi egy alkalommal de ez is megbeszélés kérdése. Ti birtokjogot szereztetek a bérleti szerződéssel. Mond a tulajdonosnak hogy nagyobb értékeket tartasz a lakásban és ezért nem tudod egyedül hagyni a takarítót viszont ez neked bevételkieséssel jár. Mondjuk óránként 10.000 ft amit buksz ezen és azt le fogod vonni a következő bérleti díjból. Nincs vita, az idő mindenkinek pénz.
2022. aug. 5. 15:54
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb másik albérletet keresnetek. én nem maradnék ott
2022. aug. 5. 18:15
 25/29 A kérdező kommentje:

23: igen, köszi,ez jó ötlet, igazából pont az történt hogy barátom egész nap nem tudott dolgozni,mert az én félre tett pénzemre vigyázott, ott nyitogatták a szekrény ajtót pont ahol el volt dugva.

de persze elkezdek nézelődni, mert erre már rá megy a mentális egészségünk.

2022. aug. 5. 18:34
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Zárcsere. Bérbeadó nem tilthatja meg, illetve akkor akár kéynszerítés bűntette is lehet.(magánvádas) Kulcsot nem kell neki adni és kész. :) Állj a sarkadra!
2022. aug. 5. 20:11
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem annyira vad dolog sajnos. Nekem nagytakarítás címszó alatt 50 ezret akart levonni a tulajdonos a kaucióból múlt hónapban kiköltözéskor (nem, nem ragadt a lakás a mocsoktól, tény hogy nem volt minden bútor meg a hűtő mögül minden kitakarítva, de amikor beköltöztem sem volt). Mondtam neki max. 15 ezer és felejtsük el egymást.
2022. aug. 11. 14:44
 28/29 anonim ***** válasza:
SZólj a tulajdonosnak, nevetséges amiot a főbérló veletek művel.
2023. jan. 7. 19:28
 29/29 A kérdező kommentje:
Pár hónapja sikerült elköltöznünk szerencsére, persze a kaucióból nem nagyon kaptunk vissza,mert volt egy két csorba tányér, de már csak örülünk h vége a zaklatásoknak
2023. jan. 18. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!