A bérleti szerződés megkötése után legkorábban mikor emelhet bérleti díjat a bérbeadó?
Szerinted mi mit tehetünk, hogy a zorbán azt mondta, hogy augusztustól mindenkinek több.
És nem csak 20ezerrel!
#1 Köszi, de nem ezt kérdeztem.
#2 #3 Erre vonatkozó kitétel nincs a bérleti szerződésben. Ha lenne, nem kérdeztem volna itt meg.
#4 Köszönöm szépen a korrekt választ!
"Erre vonatkozó kitétel nincs a bérleti szerződésben."
Mi következik ebből?
Nem vagyok egy jogtudós ember, de szerintem az a logikus ebben az esetben, hogy közli az emelés tárgyát.
Ha x napon belül erre hivatkozva felmondod a szerződést, akkor (mivel tőled kívül álló dolog miatt mondasz fel) simán visszakapod a kaució összegét.
Ha viszont elfogadod, minden megy tovább, csak éppen emelt összeget fizetsz.
Írom ezt én úgy, mint bérbeadó.
Mondjuk nálam a szerződésben benne van az is, hogy évente kétszer vizsgálhatom felül a bérleti díj összegét, és ha emelni akarok, akkor azt 2 hónappal hamarabb bejelentem. Mindezt persze leginkább formaságnak tartom, mert ugyan az én szerződésemben is benne van, hogy minimum 1 évig maradnak, mert különben ugrik a kaució, azért 1 évig már csak elvből sem emelek bérleti díjat (valahogy a tisztesség ezt diktálja).
Amúgy azt mondanám, hogy feltétlenül beszéld meg a bérbeadóval. Ha ő ragaszkodik az emeléshez, és netán a kaució összegét is akarja, beszélj egy ügyvéddel. De talán még gyorsabban keresnék egy új bérlakást, ahol normális a tulaj ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!