Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor lehet legkorábban...

Mikor lehet legkorábban felszedni a csicsókát?

Figyelt kérdés

2020. szept. 26. 14:59
A kérdező szavazást indított:
augusztus
szeptember
október
november
december
január
február
március
április
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A szakirodalom és tankönyvek szerint általában az első fagyok beállta után. Előbb a szárat kell letakarítani (kandallóban eltüzelhető), aztán a gumókat.
2020. szept. 26. 15:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Csicsókából is van több (sok) fajta.

A korai fajtáknak már szeptember elejére elszárad a szára, ekkor már betakarítható. (kisebb, babásabb gumójú típus)

A későbbi fajtáknak a szárából később húzódik vissza a tápanyag a gumóba.

Ezeket inkább októberben lehet felszedni.

Amíg zöld a szára, addig tudja a gumót növeszteni.

2020. szept. 26. 19:00
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én októberben szedtem ki. De ne távolitsd el a szárát én azzal egyben kihuztam a földből az összes gyökeret, gumót. De tavasszal is ugyan olyan minőségű, nem fagy ki.

Gondolom először ültetsz probáld lehetőleg teljesen kiszedni az összes gumót inváziós fajta gyorsan terjed, rég megbántam már amikor a kertbe hoztam nem tudom kiirtani. Párszor fogyasztottuk de nem kellene többet. Ne is egyetek egyszerre sokat nagyon puffaszt, sokat eszel meg szélgörcseid lesznek.

2020. szept. 27. 00:35
 4/4 anonim ***** válasza:
48%
Totális gyomirtóval permetezd le, az kiirtja!
2020. szept. 27. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!