Mit tehet ilyenkor a tulaj? Csak hó közepén tudunk költözni, addig sehova, de már hétvégén kéne neki a lakás és egyáltalán nem megértő.
#5: Ha nem jogszerűen tartózkodsz egy lakásban, akkor a tulajdonos kitehet.
Amúgy ha nincs felmondási idő meghatározva a szerződésben (amin csodálkoznék), akkor a Ptk. lakásbérleti szerződésekre vonatkozó része az irányadó: 6:347. § [Rendes felmondás] és 6:348. § [Felmondás szerződésszegés miatt].
Nem azt kell leírnod, hányadikán akar kirakni. Hanem hogy ha felmond neked, mennyi idő alatt kell kiköltöznöd a szerződésed szerint. Ha nincs ilyen a szerződésben meghatározva, akkor meg a törvény így szól:
"Amennyiben az adott hónap 15. napjáig megtörténik a bérleti szerződés felmondásáról szóló írásbeli nyilatkozat, akkor a következő hónap végére tekinthető felmondottnak a bérleti szerződés. Ha az írásbeli nyilatkozattétel átcsúszik az adott hónap 15. napja utánra, akkor további egy hónappal hosszabbodik a bérleti szerződés felmondási folyamata, tehát nem a rákövetkező hónap, hanem az azt követő hónap végére tekinthető felmondottnak a bérleti szerződés."
Kivéve, hogy ha nem fizettél vagy közműtartozásod van, vagy valami munkálatok miatt lakhatatlan lesz a lakás.
De nem az az 5 nap az érdekes, hogy most ezt szeretné a tulaj, hanem, hogy hány napod van _leírva a szerződésedben, amit aláírtál_, hogy a felmondás után kiköltözz.
Tehát ha netán a szerződésedben az van, hogy 5 napod van, akkor bizony annyi. Ha viszont 10 nap, akkor hiába találja ki, hogy 5 nap múlva menj el, te ragaszkodhatsz a 10-hez. Ha meg nincs semmi erről a szerződésedben, akkor viszont a törvényt kell követni (lásd 15-ös válasz).
Arra sem válaszoltál, mi oka van felmondani. Mert ha tartozásod van, akkor más érvényes rád.
Ezekből nem lehetne téged senkinek beazonosítani. (A terhességből már inkább...)
Egyetlen elmaradásom van, eleve jeleztem, hogy intézek önkormányzati lakást, mivel a jövőben nem tudom fizetni, ez nem tetszett neki, emiatt 5 nappal később tudok költözni,(szándékos szar kavarás) mint kellene, pedig már előtte meg lett volna...
"Ha nem hagyjátok el, a tulaj meginditja a kilakoltatási eljárást. Ezt akarod?"
Ilyen hülye kérdést... én azt akartam, hogy rendben meg kapjuk időben a másikat és már 10.én bőven nem lennénk itt, de hát aki kavarja a szart, előbb utóbb berántja a kanál...
Az ég kíméljen meg minden tulajt az ilyen bérlőktől, aki arra játszik, hogy hogyan ne tehesse ki...
Nem fizetsz, és még neked áll feljebb. Azért van ott bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!