Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tulajdonosként szóvá tennéd,...

Tulajdonosként szóvá tennéd, ha az albérlőd (akivel egyébként semmi gond nincs, fizet rendesen), a férje halála miatt, nemsokkal a történtek után nem tart olyan szép rendet, tisztaságot a lakásban, pl nincs felmosva a padló. Vagy megértő lennél?

Figyelt kérdés
Tapintatlanság a tulaj részéről, ha szól emiatt, vagy jogos?
2022. júl. 2. 13:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Megértő lennék.
2022. júl. 2. 13:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tenném szóvá. Teljesen érthető, hogy összezuhant, nyilván az utolsó a takarítás
2022. júl. 2. 13:49
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
Mi köze a tulajdonosnak ahhoz, hogy fel van-e mosva a padló...?
2022. júl. 2. 13:51
 4/15 A kérdező kommentje:
3: annyi köze van, hogy a bérlő nem megfelelő gondossággal kezeli használja az ő tulajdonát
2022. júl. 2. 13:57
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

De mit keres a tulajdonos a lakásban?

Mármint úgy értem jobb esetben utalni kell a pénzt és a tulaj nem megy át csekkolgatni a lakást.

Régebben egy idősebb bácsi volt a tulajom és az elején hónapokig át jött és úgy vette át a lakbért. Annyira zavart egy idő után hogy megkértem ha utalni nem tudok akkor oda adom neki személyesen egy semleges helyeb a pénzt de ne járjon fel .

Állandóan azt nézte mi van a lakásban, hogy néz ki a konyha, milyen cuccaim vannak stb

Ha berlem a lakást semmi köze hozzá és ahoz sem ha 1 hónapig fel se mosom a követ stb

Akkor tegyen szóvá bármit is ha vissza adom az albérletet és problémát talál.

Addig semmi köze hozzá

2022. júl. 2. 14:03
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Ha ez az állapot nem tart olyan sokáig, nem hónapokig stb akkor nincs vele gond.
2022. júl. 2. 14:05
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, depresszióba zuhant, teljesen természetes, hogy a takarítás az utolsó most a gondjai közül.
2022. júl. 2. 14:10
 8/15 anonim ***** válasza:
18%

Most le fogtok pontozni, de nem is azért válaszolgatok ide, hogy másoknak felelhessek meg!

Én azt tenném a helyedben, hogy néhány alkalommal indítványoznám számára, hogy segítek egy kicsit rendet rakni - és segítenék is neki egy bizonyos szintig! Azért tennék így, mert ez tapintatosan rávezeti arra, hogy a történtek ellenére kell valamilyen szintű rendet tartania maga körül, sőt, adott esetben még lehet, hogy hálás is lenne ezért, - mivel megértést sugall a hozzáállásod az irányába, segít átlendíteni ezen a kínos állapotán, amiben most lehet. Első körben semmi szín alatt nem ajánlom a túlzott "keménykedést", - érdemes az akaratod érvényesítését inkább egy szelíd vonalon megpróbálni.

2022. júl. 2. 15:34
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
"a bérlő nem megfelelő gondossággal kezeli használja az ő tulajdonát" az, hogy nem mos fel nem okoz tartós állapot romlást, innentől kezdve ez nem lehet indok
2022. júl. 2. 15:57
 10/15 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem semmi közöd hozzá, mivel attól, mert a járólapon, parkettán kosz van akármekkora is, semmi kár nem fog keletkezni.

Ha nekem ilyen fontoskodó tulajom lenne el is mennék azonnal, jó hogy nem megírod neki a beosztást, hogy melyik nap mit hányszor takarítson...

Ha én 1 éven át nem takarítanék ahhoz se lenne semmi köze a tulajnak amíg kárt nem teszek semmiben, majd akkor lehet szólni természetesen.

2022. júl. 2. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!