Tulajdonosként szóvá tennéd, ha az albérlőd (akivel egyébként semmi gond nincs, fizet rendesen), a férje halála miatt, nemsokkal a történtek után nem tart olyan szép rendet, tisztaságot a lakásban, pl nincs felmosva a padló. Vagy megértő lennél?
De mit keres a tulajdonos a lakásban?
Mármint úgy értem jobb esetben utalni kell a pénzt és a tulaj nem megy át csekkolgatni a lakást.
Régebben egy idősebb bácsi volt a tulajom és az elején hónapokig át jött és úgy vette át a lakbért. Annyira zavart egy idő után hogy megkértem ha utalni nem tudok akkor oda adom neki személyesen egy semleges helyeb a pénzt de ne járjon fel .
Állandóan azt nézte mi van a lakásban, hogy néz ki a konyha, milyen cuccaim vannak stb
Ha berlem a lakást semmi köze hozzá és ahoz sem ha 1 hónapig fel se mosom a követ stb
Akkor tegyen szóvá bármit is ha vissza adom az albérletet és problémát talál.
Addig semmi köze hozzá
Most le fogtok pontozni, de nem is azért válaszolgatok ide, hogy másoknak felelhessek meg!
Én azt tenném a helyedben, hogy néhány alkalommal indítványoznám számára, hogy segítek egy kicsit rendet rakni - és segítenék is neki egy bizonyos szintig! Azért tennék így, mert ez tapintatosan rávezeti arra, hogy a történtek ellenére kell valamilyen szintű rendet tartania maga körül, sőt, adott esetben még lehet, hogy hálás is lenne ezért, - mivel megértést sugall a hozzáállásod az irányába, segít átlendíteni ezen a kínos állapotán, amiben most lehet. Első körben semmi szín alatt nem ajánlom a túlzott "keménykedést", - érdemes az akaratod érvényesítését inkább egy szelíd vonalon megpróbálni.
Szerintem semmi közöd hozzá, mivel attól, mert a járólapon, parkettán kosz van akármekkora is, semmi kár nem fog keletkezni.
Ha nekem ilyen fontoskodó tulajom lenne el is mennék azonnal, jó hogy nem megírod neki a beosztást, hogy melyik nap mit hányszor takarítson...
Ha én 1 éven át nem takarítanék ahhoz se lenne semmi köze a tulajnak amíg kárt nem teszek semmiben, majd akkor lehet szólni természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!