Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 2+1 cica az albiban?

2+1 cica az albiban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan egy éve albérletben elek a 2 cicammal, természetesen a tulaj tudtával és beleegyezésével.

Az egyik cicám immunbeteg, s a napokban talaltam egy alapítványi oldalon egy szinten ugyanebben a betegségben szenvedő kiscicat. Mivel borzalmasan szeretek állatokon segíteni, szeretném örökbe fogadni, csak az a gond, hogy nem merem megkérdezni a tulajtól. Hely lenne, elférnének bőven, természetesen ennivaloban és szeretetben sem szenvedne hiányt, azonban felek feltenni a kérdést a foberlonek.

Szerintetek hogy kene puhatoloznom anélkül, hogy egyenesen rákérdeznek eleinte ?

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat :)

(Mielőtt beszolna valaki, van párom, nem vagyok “macskas néni.)

24N

2022. júl. 3. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
ez egyenes út a bolond macskás lét felé , én is így kezdtem most 9 macskám van de én tanyán lakom ,
2022. júl. 3. 16:32
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés.
2022. júl. 3. 16:34
 3/12 anonim válasza:
74%
Ha nem tudja, hogy beteg a cicád, említsd meg neki, aztán mond a cicát az alapítványnál és hogy arra gondoltál, befogadnád, ha ez neki nem nagy gond.
2022. júl. 3. 16:42
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudja, hogy beteg a cicám, de ez semmit nem okoz igazából azon kívül, hogy gyengébb az immunrendszere, szóval nem pisil vagy kakil össze vissza :D
2022. júl. 3. 16:48
 5/12 anonim ***** válasza:
19%

"Mivel borzalmasan szeretek állatokon segíteni, szeretném örökbe fogadni,"

Azután ismét...és ismét...

Azután a szomszéd kandúr nem húz gumit és lesz 8 újabb macskád...

A macskás öregasszonyok is mind így kezdték.

Csak éppenséggel a SAJÁT lakásukban csinálják.

2022. júl. 3. 19:36
 6/12 A kérdező kommentje:
Hallod, ivartalanitva vannak a cicaim és nem kijarosak. Felelős állattartó vagyok, nem kell beszolni.
2022. júl. 3. 20:53
 7/12 A kérdező kommentje:
Fizetek mindent, kauciot is fizettem. Nem tesznek semmilyen kárt a lakásban. Nem tehetek róla, hogy 24 évesen nincs pénzem saját ingatlanra.
2022. júl. 3. 20:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A tulajnak teljesen tökmindegy lesz, hogy két vagy három macska, nem csinálnak arányaiban több kárt.

Nyugodtan kérdezz rá egyenesen, nem kell ennyit magyarázkodni, mint itt, csak hogy szívesen befogadnál egy harmadik cicát, lenne-e ellene kifogása.

Nem tartozik szorosan a kérdéshez, de muszáj megemlítenem: a Fiv és a Felv is fertőző, nemigen szoktak egészséges macska mellé beteget örökbe adni - és sajnos te magad is napi szinten veszélyezteted az egészséges cicád életét. Egy esetleges összeszoktatásnál megnő a pofonok esélye ideiglenesen, amivel hatványosan növeled az esélyét annak, hogy az egészséges macskád is beteg legyen.

Ezt érdemes lenne átgondolni, illetve hozzáértő dokival/állatmentővel beszélni.

2022. júl. 4. 16:16
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Beszéltem szakértő orvosokkal, külföldiekkel is, főleg itthon ellenzik annyira az egy fedél alatt tartást, a negatív cicám rendszeresen oltva van, a felves immunerositot szed napi rendszerességgel. Természetesen az új jövevény is kapna ezeket.

2022. júl. 4. 16:58
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

Az immunerősítő szuper, de sajnos attól még ugyanúgy fertőz - de ezek szerint tisztában vagy a veszélyeivel. (Azért külföldön sem annyira elfogadott az együtt tartás, mint ahogy sejteted - bár tény, több kutatás van rá. És persze, nyilván - nem sokan, de - ugyanúgy itthon is vannak követői ennek.)

Azért készülj fel rá, hogy esetleg nem adják a cicamentők egészséges mellé a beteget.

A tulajt mindenesetre tök felesleges beavatni ennyire, szeretnél még egyet, a plusz egy sem rombol, őt ennyi fogja érdekelni.

Nálunk legalábbis úgy volt vele a tulaj, hogyha egyszer már engedte az állattartást, teljesen mindegy neki, hogy X vagy X+1 macskára, a rombolás felelőssége a miénk, ennyi.

Sok sikert! :)

2022. júl. 4. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!