Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek mennyi a becsülete...

Szerintetek mennyi a becsületes többlet albérlet ár, ha beszerelésre kerül egy klíma?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs klíma ebben az albérletben, félig ismerős miatt vagyok itt és sürgősen kellett másfél éve télen.

Nyáron nem voltam eddig itt, ezért nem zavart, de már dolgozom, ezért itt vagyok, és eléggé zavar, hogy most, 5.45 kor 30C fok van a lakásban teljesen nyitott éjszakai ablaknál!

Ha beszerelésre került egy klíma, szerintetek mennyi az a becsületes összeg, amivel többet kellene fizetni az albérletért? (Nyilvan a rezsi novekedesen kívül)

Debrecen

Köszönöm a válaszokat

2022. jún. 30. 05:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%

Beszéld meg a tulajjal hogy beköttetsz egy értelmes klímát, vállalod a rezsi növekményt, de kiköltözéskor viszed magaddal.

-Tied a hitel

-Tied a bekötés költsége

-Tied a H-tarifa igénylés és papírozás nyűgje, vagy fizeted normál áramszámlával

-Tied a kikötés költsége

-Lesz egy x-éves használt klímád ami pont annyit ér amennyit adnak érte

-Ellenben nem nő a bérleti díjad :)

Ha ezen elgondolkodsz akkor pont megkapod a havi emelés mértékét!

2022. jún. 30. 16:07
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

" 5.45 kor 30C fok van a lakásban"

Szerintem egy ilyen albérletnek max akkor növeli az árát, ha extrém olcsó. Egyéb esetben örüljön a tulaj, hogy manapság kivesz valaki ilyen albit ami ennyire szigeteletlen meg valószínű magasan van vagy tetőtér.

Legtöbb arbéletben bőven 30 alatt van a hőmérséklet, na abba egy klíma azért már lehet plusszos, de egy szauna lakásban? Hát én biztos nem fizetnék többet, mert eleve embertelen anélkül.

Nekünk is fél évvel később raktak be, mert szigeteletlen a lakás, ha mondta volna a tulaj, hogy akkor drágább már mentem is volna egy olyanba ahol 30 helyett 25 fok van, mert jól szigetelt, pluszba még a rezsit se növeli ellenben a klímával...

Épp elég, hogy többet fizetek jóval a rezsibe azért a hőmérsékletért ami máshol alap, és a tulajok nagy része nem is adja olcsóbban ezeket a lakásokat...

Persze ez mindenkinek a saját döntése, de én azért duplán nem húzatom le magam, épp elég volt lehúzatnom magam, hogy nem szigeteltet vettünk ki.

Persze mondom, ha cserében eddig igen kedvező volt az ár akkor semmi, nem szóltam, de ez nem derült ki a kérdésből.

2022. jún. 30. 18:58
 13/21 Japán Gulyás ***** válasza:
97%
Még talán a +5000 HUF/hó is túlzás egy alap tudású Daewoo vagy Gree homlokzati klímáért, ez nem valami igényes csúcs-kategóriás légtechnikai cucc ami luxuslakásokban van, csak egy cső a falon egy készülékbe. Vedd számba az összes költséget ami hozzá kapcsolódik (tehát nem csak magának a készüléknek az árát, de a normális kondenzvíz elvezetést és a klímaszerelő díját is) és vedd úgy, hogy kb. 12-15 év alatt amortizálódik 0-ra amikor megint be kell rá ruházni. Kb. olyan 300 ezer forint a teljes megtérülés - nyilván a pénzügyileg helyes kalkuláció egy jelenérték számítással történne, de ez annyira piszlicsáré összeg, hogy azzal sem lőssz távol, ha simán csak elosztod az amortizáció idejével, azaz 300.000/(12*12)=2100 Forint
2022. jún. 30. 22:01
 14/21 anonim ***** válasza:
97%
Ha van pénzed, vedd meg te a klímát, és beszéld meg a tulajjal, hogy x hónapig kevesebbet fizetsz. Ha én lennék a kiadó, belemennék, mert hosszabb távon növeli az értékét.
2022. jún. 30. 22:19
 15/21 anonim ***** válasza:
96%
*mármint a lakásnak.
2022. jún. 30. 22:21
 16/21 A kérdező kommentje:

Elég kedvező volt az ár eddig és még a modtani drágulasok mellett sem következett be emelés és szó sem volt róla

Közel van az egyetemhez nekem is barátnőmnek is, és eddig a nyarat nem töltöttük itt, max vizsgaidőszak végéig

Eddigi igényeknek megfelelt. Most, hogy dolgozni kezdtem (gyakornok+nyári gyakorlat) és fent vagyok ezen nyáron, így más a helyzet

2022. júl. 2. 19:36
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

Ha hosszabb távra tervezed az ott lakást, akkor érdemes megvenned a klímát, amit egy távoli jövőbeli költözéskor vagy elviszel, vagy eladsz/odaadsz a tulajnak.

Ha kedvező az ár, és jó a kapcsolat a tulajjal, érdemes beruházni szerintem, felesleges nyomorogni a melegben.

2022. júl. 2. 19:50
 18/21 anonim ***** válasza:
95%
Egyébként adott esetben egy klíma költöztetése se a világ vége.
2022. júl. 2. 19:51
 19/21 anonim ***** válasza:
71%

Vásárolsz magadnak egy mobil klímát és viszed magaddal ha költözöl.

Nincsen havi díj csak rezsi.

2022. júl. 4. 00:47
 20/21 anonim ***** válasza:
91%
A mobilklíma nem megoldás, többe fog kerülni az energia, mint amit nyer a split klíma nem beszerelésén.
2022. júl. 4. 01:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!