Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire megszokott egyben...

Mennyire megszokott egyben kifizetni előre az egész éves bérleti díjat?

Figyelt kérdés
Most fogok először lakást bérelni és nekem ez így egyszerűbb lenne, mint havonta utalgatni. Van ennek valami buktatója? (persze szerződésbe beleírva)
2022. jún. 22. 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
És ha összeugrasz a tulajjal, akkor pereskedhetsz évekig a pénzedert. Ki csinálna ekkora hülyeséget?!
2022. jún. 22. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Vannak olyan dolgok, amik miatt még a határozott idejű szerződést is jogod van felbontani/támadhatod, mert a bérbeadó nem tartja be a feltételeit. Ilyen lehet pl. ha egészségre ártalmas, pl. penészedik, nem fizeti a számlákat és kikötik a közműveket, nem végez el valamilyen szükséges javítást, stb. Ilyen esetben viszont ha előre kifizeted, se alkupozíciód, egy rosszabb pénzügyi kultúrájú bérbeadónál pedig már maga a pénzed sincs meg, amit esetleg visszakövetelhetnél.

A közös megegyezéses esetekről (pl. előbb költöznél ki egy hónappal, és amúgy ezt a tulajjal is meg lehetne beszélni) ne is beszéljünk, mert ha már kifizetted, jóval kisebb lesz a motivációja, hkgy visszaadja azt a pénzt. Az ember nehezebben válik meg valamitől, ami már az övé, mint hogy lemondjon valamiről, ami soha nem is volt az.

2022. jún. 22. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Fhú gyerek... -_-
2022. jún. 23. 02:44
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Nekem teljesen oké.

Nézd, a lakásbérlés hasonlít a társkereséshez, meg kell találniuk egymásnak a passzoló feleket. Ha valakinek idegen a gondolat, és könnyen talál neki megfelelőbb partnert, akkor így jártál vele. :)

2022. jún. 23. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
1: Ugyanazt, amit havi fizetés esetén, szerződés, közjegyzői záradék tartalmazza a megállapodást, jogokat, kötelezettségeket. No, és a hivatkozott jogszabályok. Azok egyébként hivatkozás nélkül is vonatkoznak minden lakásbérleti szerződésre.
2022. jún. 23. 10:38
 6/7 kovpet ***** válasza:
100%
Beállítasz egy automatikus utalást és kész. Amúgy egy perc egy utalás, nem olyan nagy ügy, nem is értem.
2022. jún. 23. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:
61%

Tulaj gondolja, ha neked ilyen könnyen megy, legközelebb emel majd egy nagyot a bérleti díjon.

Másrészt én megéltem egy évre kötött szerződés mellett, hogy a tulaj a családi házban az én lakáskám mellett kezdett átépíteni, és minden szégyen nélkül 3-4 hónapon keresztül minden hétvégén a munkazajukra ébredtem reggel 7kor. Hát nem vártam ki az egy évet.

2022. jún. 23. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!