Budapest 15.kerület/Újpalota mennyire számít külvárosnak? Milyen ott lakni közlekedés és egyebek szempontjából?
Vidékről költöznék fel, nem ismerem annyira a fővárost, eddig inkább csak a belvárosban járkáltam, ha valami elintézni valóm volt, esetleg átutaztam. Leginkább metróval közlekedtem Keletiből.
Találtam egy jó albérletet, jónak tűnő környékkel, buszmegállók stb van a közelében, belefér a büdzsémbe. De bárhova mennék ahogy néztem mapsen, 2-3 átszállás, busszal, ettől nagyon idegenkedem, lehet megbonyolítaná az életemet. De attól is tartok,hogy jobbat nem találok.
Laktam ott egy rövid ideig (Nyírpalota úti busz végállomáshoz közel, szóval kvázi tényleg a város szélén).
Én szerettem. Bevásárláshoz egyáltalán nem kellett messze menni, konkrétan minden bolt, üzlet, szolgáltató volt a közelben (Pólus, Asia Center). A Keletihez 20 perc alatt be lehetett érni, onnan meg már van metró. Szóval összességében szerintem egyáltalán nem vészes. Bőven vállható.
Igen, az a kérdés, hova kell naponta, hetente eljutnod onnan.
Mert ha ott van minden úticélod a kerületben, akkor tökmindegy, milyen messzi van a belváros.
Ha meg a 7-es buszcsalád vonalán van, akkor jó esetben, nem dugóban, nem hőségben, nem stb., 25 perc alatt bent vagy a Blahán.
De van ám, hogy lezárnak egy sávot, és ott töttyög a busz 1,5 órát a 40 fokban. Inkább a kötöttpályás közlekedés a nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!