Milyen volt a legdurvább albérletetek?
Pár éve béreltem egy lakást,az erkély a fürdőszobából(zuhanyzó+wc) nyílt.
Mindig mikor elmentem a retyóra előtte kinyitotta az erkély ajtót.
Egyik alberletben 1 ablak volt csak, az is szobaablak volt. Szerencsere a nappaliban volt egy uveges toloajto es a bejarati ajto mellett volt egy keskeny uveges resz. Amugy sotet volt mindig mert a lakas elott hatalmas fak voltak amik mindig bearnyekoltak.
2 kulonbozo alberletben laktam, semmi durva nem volt, csak a szomszedok voltak hangosak. Egyik helyen hallottam ahogy a szomszed horkol, a masik helyen meg a felettunk levo csajt k.rta valaki hajnali 2kor.
a szobából nyílt a “mosókonyha” abból meg a fürdő. na ne egy luxus master bedroomra gondolj… valószínűleg eredetileg nem is volt, külön, a szobából lett lerekesztve. konvektoros fűtés vagy ment vagy nem.
plusz tipikus pont: a tulaj nagyanyjának a nagyanyjának a bútoraival berendezve, amiket már a lomtalanításkor is max tüzelni visznek el a c-type embik, minden öreg és rozzant, festeni, polcot vagy képet feltenni természetesen nem lehetett.
mindez győrben, a szeszgyárból jövő aroma felhővel megfűszerezve.
2#
Jól ismerem Gyárvárost
Én is Győri vagyok
Most is éppen ott bérelek lakást.
Utolsó albérletem (szoba bérlés):
Alapvetően retro panel amit előtte igazi csórók saját kezűleg "felújítottak".
A régi tapétára rá volt tolva fűrészporos, 5 centis átlapolásokkal, és vagy 4-5 féle színt meg tudtam számolni rajta. A régi linóleumra leragasztottak valami okádék PVC-t. A fürdő klasszikus panel fürdő, WC szintén.
Ezer éves cuccok voltak, régi mosógép, régi hűtő.
A sütőt csak a tulaj merte használni ha ott volt, mert szivárgott belőle a gáz, de szerinte nincs semmi baj. Volt, hogy mentem haza már az egész emelet úszott a gázszagban.
Plusz a lakótársaim igazi igénytelenek voltak. A budi mellett tornyokban felhalmozott WC papír gurigák, a szemetes egy koszos vödör volt amit zsák nélkül használtak, plusz úgy alapvetően vastagon állt mindenen a zsír és kosz elegye. Felmosás, felporszívózás sosem volt, konkrétan vastagon állt már a behordott homok a lakásban.
Ezen kívül a lakótársaimmal volt gond igazából. Szerencsére idővel elköltöztek.
Tulajjal megegyezve a PVC helyett leraktam laminált padlót, kifestettem, kiganéztam a házat, így már egészen élhető lett a végére.
Nekem is volt,olyan albérletem, ahol a régi ezer éves linóleumra rá tették a járólapot.
Tehát nem szedték fel a linóleumot,hanem nemes egyszerűséggel csemperagasztóval rá tették a járólapot.
Egyszer egy kutyás faszi után béreltem egy lapukkant masfeles panelt egy szaktarsammal.
A kutya szőre még hónapokkal később is mindenhol ott volt, de már az is felmerült akkoriban bennünk, hogy az lehet a pasi haja (vagy szőre??) volt, mert olyan erősségű és hosszú volt mint az emberi haj. (Pfuuj)
Uezen lakás ablakai olyan szarok voltak, hogy ha fújt a szél kinyílott magától és még szerencsésnek mondhattuk magunkat ha nem úgy dőlt be, mintha bukóra dőlne. (Egyszer az egyik így bedőlt de szerencsére nem tört ki, mert ott volt valami bútor)
A berendezés okádék volt. Kb 70'es évekből. Büdös, dohos, kutyaszagu, panelszagú, cigiszagú. Retro de abból is a proli.
A fürdőben hiányzott pár csempe és összességében nem volt semmi berendezés csak egy porszívó meg egy ezer éves mosógép.
Volt spajz, a konyhából nyílott és ott volt egy szellőző, amin mindig bejöttek a madarak. (A konyhába...)
A tulaj árulta a lakást és szó nélkül beállított a vevőkkel, amikor neki tetszett. Eleinte kulccsal jött be, aztán raszoktam, hogy belülről benne hagytam a kulcsot és nem nyitottam ki neki (azt kamuztam, hogy aludtam..).
Talán negyed évig bírtam..
8. nyilván sokaknak arra volt /van pénzük. én azért a lakásért 60ezret fizettem + rezsi ezelőtt 12 évvel. én pedig kerestem 110 ezer ftot.
ha EZ ennyibe került, mit gondolsz a többi mennyi volt?
#2.
Nekem nem volt pénzem sajnos másikra és gyorsan kellett költözni. Akkoriban diákmunkából meg árvaellátásból éltem. Koliba nem akartam visszamenni meg amúgy sem volt éppen év eleje/felvétel..
De,.hamar le is léptem, amint találtam másikat ami normális és belefért anyagilag. #7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!