Irodàban elromlott a klima, nekem kell újat vásárolni?
7 hónapja bérlem az iroda helyiséget . Eddig nem volt gond, viszont múlt hónapban felmondtam a szerződést és a felmondási időt töltöm de ezalatt elromlott a klima . Amikor kibéreltem az irodát akkor működő képes volt, igaz nagyon régi darab.
Ilyenkor nekem kell a javítást ki fizetni vagy új klimàt venni?
Nem szivessen költenék rá, mivel a főbérlő elegge lehúzott és nem szivessen költenek negyed milliót az ő hasznára .
11-es vagyok
Ha valami nem értesz a jogszabályból, holnap este tudok válaszolni. De szerintem totál egyértelmű, hogy te vagy nyerő pozícióban.
Szia!
Nem írtam vissza, mert nem jártam erre. Nem vagyok itt minden nap.
29-én tudtam, hogy rá fogok érni, de 30-án már nem.
De most itt vagyok.
Azért itt válaszolok, mert lehet, hogy a probléma másokat is érint.
Nem kell venned új klímát!
Leírtad, hogy egy RÉGI (8-15 éves?) klímáról beszélünk, aminek van egy amortizációs ideje és egyszer csak beadja a kulcsot, mert semmi nem örök életű.
A jogszabályalkotók pont azért hozták a rendelkezést, hogy a bérbeadók ne a bérlőkkel fizettethessék meg a saját kötelezettségeiket!
A privát kérdésedre ugyanazt tudom leírni, az anyagi felelősségvállalás NEM A BERENDEZÉSI TÁRGY - rendeltetésszerű használat melletti - MEGHIBÁSODÁS ESETÉN ÚJ KÉSZÜLÉK MEGVÁSÁRLÁSÁRA VONATKOZIK, hanem eltulajdonításra, eladásra, elzálogosításra a bérlő által.
Nem akarok a zsebedben turkálni, de ha rossz anyagi helyzetben vagy, fordulj ingyenes jogsegélyszolgálathoz, ahol ügyvéd fogja neked elmagyarázni, hogy mi a teendőd, ha ezen a címen nem kapod vissza a kauciódat!
Mellesleg ha egy szerződés a Ptk-val ellentétes pontokat tartalmaz, azt meg lehet támadni, még ha azt hozzá nem értés miatt alá is írtad!
Pont ezért van az ügyvédi szerződések végén az a kitétel, hogy a szerződésben foglaltak "a feleknek el lettek magyarázva és azokat a felek megértették, illetve tudomásul vették"
Ez nem viccből van odaírva!
Beszélj ügyvéddel és nyugodtan vállalj fel egy pert, mert megnyered!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!