Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lehet olyat, hogy csak két...

Lehet olyat, hogy csak két hónap múlva költözök be egy albérletbe?

Figyelt kérdés

Egy kiadó szobába szeretnék költözni, viszont csak 2 hónap múlva, de már most szeretnék keresni egyet, mert most lehet több van, mint 1 hónap múlva lenne, mert most költözik ki a sok egyetemista, illetve jó lenne tudni, hogy megvan a szoba, csak rám vár és nem akkor kell majd keresni. Így az lenne a kérdésem, hogy lehet vagy szokás-e olyat csinálni, hogy megbeszélem, hogy szeretném a szobát, viszont csak 2 hónap múlva és addig nem kell lakbért fizetnem és ők sem adják ki idő közben egy olyannak, aki például már azonnal beköltözne.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. máj. 20. 09:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Ha kifizeted a nyarat is, akkor igen.

Másképp hülye lenne elesni két havi bérleti díjtól.

2022. máj. 20. 11:24
 12/20 anonim ***** válasza:
73%
Ha most üresen áll a lakás, akkor nem fogja úgy kiadni, hogy 2 hónapig nem hoz pénzt. DE! Ha tudja, hogy a mostani bérlő akkor fog kiköltözni, mert lejár a szerződés, és nem kíván hosszabbítani, akkor már jó eséllyel most keres új bérlőt. Ahogy igaz ez határozatlan idejű szerződés esetén is, ha azt a bérlő felmondta, és a felmondási idő akkortájt jár le. Szóval nem esélytelen, hogy ilyet találj.
2022. máj. 20. 11:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy lehet. Sehol sincs leírva, hogy rögvest be kell költözni egy albérletbe. Igazából akkor se történik semmi, ha sosem költözöl be, csak fizesd időben a lakbért.
2022. máj. 20. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem igazán.

Gondold fordítva a dolgot. Lehet olyat hogy kiköltözöl, de még két hónapig fizeted a lakbért? Persze hogy lehet, de hülye lenne bárki is fizetni.

Én max 2 hetet szoktam várni mint bérbeadó, de csak akkor ha az érdeklődő nagyon szimpatikus, és egy hónap lakbért kifizet előre.

2022. máj. 20. 13:14
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Szia, én is hasonló cipőben járok, sajnos erre nincs lehetőség, és nagyon kevesen adják ki augusztus közepétől a lakást. Én azt csinálom, hogy július elsejétől bérlek, és hogy finanszírozni tudjam, pesten fogok dolgozni a nyáron. Persze ez igy cumi, de nekem is az volt a szempont, hogy egy biztos lakásom legyen:)
2022. máj. 20. 17:24
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

"mert most költözik ki a sok egyetemista"

Július 1-ig vannak a vizsgák. Mért költöznének ki most?

2022. máj. 20. 17:59
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó indulatú választ. Egyáltalán nincs semmi tapasztalatom ilyen téren, semmit nem tudok arról, hogy hogy mennek a dolgok és ilyet lehet-e csinálni. Igen, én is látom, hogy ez eléggé értelmetlen és haszontalan lenne a kiadó részéről, viszont biztosra szerettem volna tudni. Nem is tudom, hogy vártam mást, normális válaszokat, normális hangnemet ebben az országban, de legalább megtudtam, amit akartam.

Azoknak viszont őszintén köszönöm, akik normálisan válaszoltak.

2022. máj. 21. 10:33
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

Kerdezo!

A vilagon semmit nem veszitesz azzal, ha felhivsz pár hirdetési szereplő telefonszamot, szetnezel, aztán megkerdezed, hogy lehetséges e, hogy csak x hónaptól vedd ki a lakást. Megegyszer, a világon semmit nem veszitesz vele.

2022. máj. 21. 10:35
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, igazad van, csak szerettem volna tudni, hogy általában szokás-e ilyet csinálni.
2022. máj. 21. 13:13
 20/20 anonim ***** válasza:
20%

Úgy bírom amikor a tudatlan jön és osztja az észt.

Na az ilyenekből lesznek a pedagógusok...

2022. máj. 21. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!