Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi a teendő ebben az esetben?...

Mi a teendő ebben az esetben? Mi lesz a felújítási alappal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeptember óta lakók albérletben, minden rendben volt, ugyanakkor ma kiderült, hogy a felújítási alapot is mi fizettük egész végig amiről tudom, hogy nem minket terhel.

A lakás szerződésben a közös költség volt benne egyedüli tétel a lakbér mellett, de a felújítási alap nem a közös költség része és a bérbe adót terheli. Ilyenkor milyen lehetőségek vannak?

23N

2022. máj. 18. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Beszélsz a tulajjal, hogy vonja le a következő lakbérből az eddig kifizetett összeget.
2022. máj. 18. 22:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Irtam neki uzenetet, de mi van, ha esetleg negatívan reagál rá? Vagy egyszerűen felmondja a szerződést? Vagy azt megteheti, hogy nem fizetteti ki velem mondjuk a felújítási alapot, de a lakbért megemeli, ha ez előzetesen nincs leírva a bérleti szerződésben?
2022. máj. 18. 23:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem, hogy a bérbeadók miért veszik természetesnek, hogy a felújítási alapot a bérlő fizesse. Semmi köze hozzá a bérlőnek, az a pénz az ő ingatlanjának az értékmegóvására, növelésére fog menni.

Teljesen jogos a meglátásod. De hogy mit lehet tenni a szép szavakon túl, hogy visszaadja, hát az jó kérdés.

2022. máj. 19. 05:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy "szokásosan" kit mi terhel, hanem minden megegyezés kérdése, szóval attól függ, mi van a ti szerződésetekben. Ha nem szerepel benne, akkor arra hivatkozhatsz, és igen, jó ötlet kérni, hogy a következő lakbér legyen annyival kevesebb.
2022. máj. 19. 07:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom mekkora a felújítási alapotok, de igazából ez nem tök mindegy?

Csak a példa kedvéért: legyen a lakás havi 100, a közös költség mindennel együtt 20, ebből a felújítási alap 10. Nem totál tök mindegy, hogy ő most azt mondja, hogy 100 + 10 + 10, vagy hogy 110 + 10?

Ha minden stimmel a lakással, a tulaj jófej, a szomszédok normálisak akkor én biztos nem bolygatnám ezt a témát, mert minek.

2022. máj. 21. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!