Hogy áraznátok be egy lakás szobáinak az albérleti díját szobánként?
A teljes lakbér a 3 szobára 120000Ft + 40000Ft rezsi.
Szobák mérete: 13nm, 17nm, 19nm.
Mi lenne a megfelelő elosztás, és miért?
Túlgondolod. 4 különböző albérletben laktam, a lakószobák nyilván mindenhol külön méretűek voltak és mindig ugyanannyi lakbért fizettünk a lakótársaimmal. Ez néha nekem volt jó, mert enyém volt a 18 nm-es nagyszoba, néha rossz, mert enyém volt a 12 nm-es kisszoba.
Az ismerőseim közül is tucatnyian laktak tucatnyi albérletben már, de ilyenről még a világon nem hallottam, hogy a szobák mérete alapján számolják ki a bérleti díjat. Értem én, hogy így fairebbnek érződik, stb. Csak azt mondom ilyet a világon senki nem szokott csinálni. Lakásra való bérleti díj/szobák száma, 'oszt jó napot! Így szokta csinálni a 99%.
Én is eddig 2 olyanban laktam, ahol szobaméret arányosan ment a lakbér.
Szerintem 35+40+45 reális. Plusz rezsi harmadolva.
Én eddig bárhol laktam, ott szoba adottság (méret, extrák) szerint volt elosztva az ár.
Amúgy azt mondom én is, hogy 35+40+45 bontás. Vagy esetleg 30-45-45 mert a nagyobb szobák között nincs akkora különbség, míg a 13 azért jelentősen kisebb.
Hol van?
Hanyadik emelet?
Melxik szoba utcara nezo melyi udvarra?
Reggeli vagy delutani nap jon be a szobakba vagy soha nem nyposak?
15:
Mindegyik szoba ugyan abban a városban van, ugyan az az emelet, mindegyik szoba ugyan arra az utcára néz, és a nap is ugyan akkor süt be.
A kérdés szempontjából teljesen irreleváns.
A nagyobbik szobához tartozik erkély.
Én a lakásom különböző nagyságú szobáit egy áron adom. Kb. Olyan nagyságúak mint leírtad. ugyanazok a bútorok megvannak mindegyik szobában.
37.000+rezsi 1/3 része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!