Melyik jobb? Egy fejlett országban, ahol nem élhetsz saját lakásban, kiszolgáltatott helyzetben élsz, vagy itthon, ahol alacsonyabb a fizetés, de saját lakásban élhetsz?
Soha nem eltem meg az alberletezest ennyire borzaszto szar dolognak, ahogy itt gyakorin sokszor emlegetni szoktak.
Lakni kell valahol, ha otthon a szuleinel nem maradhat/ akar maradni az ember,nem?
Nem volt rossz tapasztalatom vele.
Miert ne elhetnel sajat lakasban? A fejlett orszagokban is megvan a lehetoseged a sajat ingatlan vasarlasara. En egy ideig bereltem kint, aztan vettunk sajat hazat. Magyarorszagon nem volt hazam, hanem a szuleimnel laktam.
Viszont ha Magyarorszagon lenne egy normalis kertes hazam, itt meg nem tudnek sajat ingatlanhoz jutni olyan draga lenne, akkor elgondolkodnek hogy visszakoltozzek. Ha az ingatlan draga akkor a berles is draga. Annyira jol nem keresek hogy csak ugy szorjam a penzt az alberletre. A hitelunk torlesztoreszlete olyan alacsony hogy egy 1 szobas lepukkant apartmant a szomszedos utcaban is tobbert adnak ki mint amennyit mi fizetunk a hitelre.
Merlegelni kell hogy mennyi a berles, mennyi a fizetes, otthon mennyit keresel es miylen korulmenyeid vannak. A sajat haz lehet regi paraszthaz vagy ket szintes uj epitesu haz is.
Ha meg kikoltozol akkor eladod a sajat hazat Magyarorszagon es ha az aran nem is veszel kint hazat, de oneronek mar jo, veszel fel hitelt melle es inkabb azt fizeted mint az alberletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!