Hogyan jelentkezhetünk ki állandó lakcímről?
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy állandó lakcímről lehetséges e kijelentkezni úgy, hogy nem adunk meg újat helyette? Illetve, ha nem lehetséges, akkor megfelel helyette az, ha ideigleneset adunk meg?
És kilehet jelentkezni az ingatlan tulajdonosa nélkül is?
Hol nem ez a gyakorlat? A jogszabály szerint nem kell a tulaj engedélye… ha meg hülye a tulaj, nem kötök vele szerződést.
Mellesleg, ha jogszabályellenes baromságokat firkál a szerződésbe, akkor az a rész nem érvényes.
Emellett a bérbeadó nem szívességet tesz a bérlőnek, hanem üzleti kapcsolatra lépnek, ahol mindkét félnek vannak kötelezettségei
Szomszédom albérlő. Szerződés is van. Tulaj mondta neki, hogy nem jelentkezhet be tartózkodási címre, nem járul hozzá.
Akkor mégis mit kéne tegyen? Jelentkezzen be juszt is, és a tulaj meg kivagja az utcára.
Tipikus esete annak, amikor a valóságnak semmi köze nincs a hivatalos szabályokhoz. Sajnos én is kifogtam olyan albérletet, ahol a (16 oldalas..) szerződésbe bele volt írva, hogy NEM jelentkezhetek be még tartózkodási címre sem. Persze, én voltam a hülye, hogy aláírtam, de nagyon sürgősen kellett lakást találnom, nem volt időm válogatni.
De laktam olyanban is, ahol fél év után "megengedte" a tulaj a tartózkodási címre való bejelentkezést, de ezzel egyidejűleg fel is emelte a bérleti díjat.. Hozzáteszem azt is, hogy az okmányirodában határozottan kérték a szerződés azon pontját, ahol fel van tüntetve a bejelenzkezési lehetőség. Hiába tudtam, hogy "hivatalosan" ennek nem így kéne működni, semmit nem értem vele. És mivel tartózkodásit csak állandó lakcím megléte esetén lehet létesíteni, ennek köszönhetem, hogy olyan fiktív lakcímet (kártyát) vagyok kénytelen használni, ahol már évek óta nem lakom, mert eladtam a lakást...:(
Remélem, az illetékesek ezt nem olvassák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!