Hogyan jelentkezhetünk ki állandó lakcímről?
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy állandó lakcímről lehetséges e kijelentkezni úgy, hogy nem adunk meg újat helyette? Illetve, ha nem lehetséges, akkor megfelel helyette az, ha ideigleneset adunk meg?
És kilehet jelentkezni az ingatlan tulajdonosa nélkül is?
Én tudom. De egyrészt nincs bérleti szerződés. Feketén és olcsón vette ki a lakást.
Mások pedig mondták, hogy hiába van szerződés, a tulaj kikötötte, hogy nem jelentkezhetnek be. Ellenőrizni fogja és repülnek onnan, ha mégis megteszik.
Én tudom hogy etikátlan, meg hogy szerződéssel elég intézkedni.
Köszönöm a válaszokat! Csak állandó lakcímünk van. Vagy autómatikusan a tartózkodásink is ugyanaz,ha nem adtunk meg mást?Nem emlékszem már, hogy megy ez.Albérletbe költöznénk,védéken ismerős kis háza.
Nincs hivatalos szerződés,nem tudom be e jelentene, nem kérdeztem,de a mostani lakcímről mindenképp szeretnénk kijelentkezni, viszont nem voltam vele tisztában, lehet e úgy,hogy nem jelentkezem be máshová.
Az még érdekelne,hogy úgy meg e lehet oldani,hogy amíg fennáll az állandónk,addig át e jelentkezhetek tartózkodásra máshova, és úgy ki e jelentkezhetünk az állandó lakcímünkről?
Ebben az esetben csak állandóra tudtok átjelentkezni az ismerős kis házába.
Állandó lakcím híján nem tudsz csak tartózkodási címet létrehozni.
Állandó lakcím nélkül nincs tartózkodási.
Ez az alap.
A másik, hogy albérletbe jellemzően a tartózkodásit szokták engedélyezni, az állandót nem. Beszélj az ismerőssel, azzal előrébb leszel, hogy ő engedi-e.
“ A másik, hogy albérletbe jellemzően a tartózkodásit szokták engedélyezni, az állandót nem”
Még mindig nem kell a tulaj engedélye, ha van érvényes bérleti szerződés. Ha pedig nincs állandó lakcím, akkor tartózkodásit nem jegyeznek be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!