Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az inflációval azonos mértékbe...

Az inflációval azonos mértékben emelkedik?

Figyelt kérdés
Adott egy újépítésű lakás, 36 nmes, már 2 éve bérlem,havi 160.000 Ft-ért. Eddig nem emelt a tulaj, viszont most közölte, hogy akkor a KSH 2021-es inflációs adatok szerint ő emel, ami 5,1 % volt, ami így plusz 8 ezer forintot jelent. Tehát ezzel az emelésével majdnem 10 ezerrel többet fizethetek majd. Amit kötöttünk szerződést, benne van az infláció mértékével azonos szöveg, tehát jogilag rendben van a dolog, más kérdés, hogy én nem gondoltam,hogy majd az infláció így elszáll. Mindig időben fizetek, és rendes albérlőnek tartom magam, titkon reméltem, hogy nem fog emelni, vagy legalább nem ennyit. Szerintem szemétség így megdobni az albérlet árát, infláció ide vagy oda. Ti mit tennétek? Keresnétek másik lakást? Vagy most már évente hagyjam, hogy az inflációra fogva 10 ezreket emeljen? Tanácstalan vagyok. Vagy ez van, fogadjam el? Mert máshol sem olcsóbb... Egyébként 11. kerület. Több ismerősöm is mondta már, hogy nem szokott emelni az ő tulajuk, ezek szerint én fogtam ki egy ilyet.

2022. febr. 15. 11:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%

Eleve a 160ezer a sok egy 36 m2-es lakásért, még a 11-ben is.

És de! Vannak olcsóbb lakások is.

Én a 46 m2-es, Zsinagóga közeli,(fokozott közbiztonság!) belvárosi lakásomat adom ki (felújított házban, felújított lakás) 110 + rezsiért.

2022. febr. 15. 12:00
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az 1-essel, ha ez nem egy luxus lakás, akkor eleve nagyon drága és keresnék másikat.

Ha viszont az (és akkor még lehet "olcsó" is, attól függ mennyire luxus) vagy neked ez tökéletes és maradni akarsz, akkor fizesd ki. Szerződésbe van írva és még előre is szólt a tulaj/főbérlő, úgyhogy ebben semmi kivetnivaló nincs.

2022. febr. 15. 12:10
 3/19 anonim ***** válasza:
7%
Bocs de ilyen szerződést egy hulye ír alá, ingatlanostól vetted ki mi?
2022. febr. 15. 12:11
 4/19 anonim ***** válasza:
96%

Mindennap dob fel nekem a Marketplace 70-110 000 Ft-os lakásokat, és a Jófogáson, ingatlan-com-on sokszor még olcsóbbak is vannak, helyes, bútorozott, tiptop lakások.

Kérdés, neked mi van ebben az árban, mert ha előfizetések, minden benne van, nem olyan drága. És kérdés, mennyi energiát teszel az olcsóbb keresésébe.

Ezen múlnak az árkülönbségek.

2022. febr. 15. 12:35
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem ingatlanos volt.
2022. febr. 15. 13:02
 6/19 anonim ***** válasza:
56%

A kérdező pontosan tudja, hogy meg volt annak az oka, hogy miért vett ki két éve, egy jobb környéken lévő drágább és új lakást.

Az infláció miatt a lakás tulaját szidni meg nagyon egy proli dolog.

Ha ilyen vagy, akkor költözzél egy jóval olcsóbb proli környékre.

2022. febr. 15. 13:30
 7/19 anonim ***** válasza:
27%

Most hirtelen ezeket találtam, ár miatt mutatom.

[link]

[link]

[link]

2022. febr. 15. 13:56
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

“ Mert máshol sem olcsóbb... ”

Akkor mi a probléma?

2022. febr. 15. 21:19
 9/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem semmi!

Én a Marina parton adok ki egy 30 négyzetméteres újépítésű lakást 110 ért.

2022. febr. 15. 21:46
 10/19 anonim ***** válasza:
95%

Lealkudnám.

Így, hogy mindig fizetsz és megbízható albérlő vagy nem biztos, hogy bevállalja a kockázatot amit egy új albérlő jelent.

2022. febr. 16. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!