Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire kiadható így egy lakás?

Mennyire kiadható így egy lakás?

Figyelt kérdés

Másfél szobás, 38 négyzetméteres lakásról van szó amiben a félszobát a tulajdonos lezárná és a saját dolgait tartaná ott. A maradék 30 nm a bérlőé, a tulaj a lezárt szobába nem járogatna be.

Ilyen feltételekkel mennyire kiadható egy lakás?

2022. febr. 1. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem simán kiadható. Én kivenném.
2022. febr. 1. 18:36
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

És ha mégis kell onnét valami?

Add ki az egész lakást, a cuccok nak meg béreljél mini tárolót

Havi bérlet 20 K + ÁFA.

Ha a 8nm-és szobát haromezerért adod ki négyzetméterét akkor ugyanott vagy mintha te is bérelnél.

Mérlegelném, hogy a tárolandó dolgokon érdemes tartogatni vagy jobb eladni azokat.

2022. febr. 1. 18:38
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Ennek a bérlet árában is látszódni kell.
2022. febr. 1. 19:06
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Engem nem zavarna, ha emiatt olcsóbb.
2022. febr. 1. 20:16
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Csak abban az esetben ha nem másfél szobás áron akarod kiadni.
2022. febr. 1. 20:34
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
#2 Nem a dolgai a lényegesek itt. Ha a lakás ki van adva, a tulaj nem mehet be, mert magánlaksértésnek minősül. Ha viszont csak az egyik szoba van kiadva, a másik a tulaj használatában marad, akkor bármikor bemehet.
2022. febr. 2. 01:56
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
#6: Ez messze nem így van. A tulaj bemehet akkor is, ha nincsenek ott dolgai, ellenőrizni a lakást. Természetesen előre megbeszélt időpontban, amikor otthon vagy és beengeded. Ezek benne kell, hogy legyenek a szerződésben.
2022. febr. 2. 06:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Életemben 4 lakásban laktam albérletben, abból 2 ilyen volt, hogy a három szobás lakásból egy szoba le volt zárva és tele volt pakolva a tulaj szarságaival. A 2 szobát pedig kiadta.

Másoknál ez nem tudom hogy van, de hozzánk minden hónapban 1x személyesen jött a tulaj a pénzért és ott akkor sokszor volt, hogy bement a lezárt szobába is elhozni valamit, vagy ilyesmi. De amúgy normálisak voltak, külön csak úgy sosem jelentek meg, hogy na akkor most kell a szobából valami.

2022. febr. 2. 10:55
 9/9 anonim ***** válasza:
93%

Ha ennek megfelelően csökkentett áron adja, akkor nem érdekelne.

Szerződésnél kell vigyázni, nehogy úgy legyen megírva, mintha csak szobát bérelnél, mert akkor a tulajnak joga lesz bejárni a lakásba.

2022. febr. 2. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!