Ilyen esetben fel lehet mondani a szerződést?
Szerintem nem. Most gondolj bele, bérelsz egy garzont egy társasházban, majd a szomszéd lakást elkezdik felújítani. Ha a felújítás nem a te otthonodat érinti, akkor nem látom, miért távozhatnál szankciók nélkül.
És ugyanez vonatkozik arra is, ha az utcán pont az ablakod alatt kezdődik nagy útfelbontás.
Mondd fel, ha nem akarsz így ott maradni, de ne lepődj meg, ha a kaució ugrik és ki kell fizetned a hátralévő hónapokat is.
Te figyelj, kérdező, mi lenne, ha megpróbálnál beszélni az albérletet kiadóval?
"Valószínűleg szombatonként is dolgozni fognak, ami a pihenesem zavarni fogja. Ha megtortenik, es ez zavarni fog, ez ok a szerződésbontásra?"
Valószínűleg... Ha megtörténik...
Arról nem beszélve, hogy még semmit sem tudsz a dologról, ahogy írod - csak "filmezel"
Amúgy meg ha csak szombatra korlátozódik a felújítás, de vasárnap nem dolgoznak, akkor még tudsz vasárnap pihenni.
Sokkal korrektebb lenne, ha nem a gyakorin puhatolóznál, hanem a tulajdonossal beszélnél - esetleg bérleti díj csökkentését kérnéd, a kényelmetlenségért cserébe, stb.
Először azt mondták, nem dolgoznak, mikor otthon vagyok, most egy fél mondatban azt mondták, hát talán szombaton fognak.
Biztos, hogy nem fogok tűrni, erőn felül, meg alkudozni az árral. Ha lakhatatlan lesz a zaj miatt a lakás, elmegyek.
Szerintem nem mondhatod fel. Úgy gondolom annyit tehetsz, hogy mikor elkezdenek zajongani, akkor szólsz nekik, hogy zavar ez téged. (Én pihenni, kikapcsolódni járok haza, így hétköznap reggel/délután is rohadtul irritálna, még akkor is ha épp mondjuk eszem vagy fürdök, mert zavarná a nyugalmamat a folyamatos zörgés. )
Persze ő meg csinálni akarja, hogy kész legyen, így patt helyzetbe kerültök. Ezután jelezném neki, hogy közös megegyezéssel felmondanám, mert te nem erre számítottál, ellenkező estben kihívod a rendőröket csendháborítás miatt annyiszor, amennyiszer kell. Talán belemegy a közös megegyezésbe, vagy abbahagyja a munkálatokat. Ha nem, akkor bukod a kauciót, de bármikor elmehetsz.
Kerdd meg inkabb oket,h hetkozbe a munkaido alatt csinaljak a zajos reszt. Hetvegen a csendeset.
Csendes munka a gletteles,egesz jarolapok leragasztasa. Gondoljatok at egyutt. Meg lehet ez oldani,mi is meg tudnank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!