Albérlet kivételnél gyakori, hogy első látásra valaki foglalót ad és szerződést is ír alá?
Már két ingatlanossal is beszéltünk akik telefonban mondták, hogy hozzunk foglalót és ha tetszik már szerződést is tudunk kötni.
Nekem az a része furcsa, hogy elém tolnak egy 5 oldalas szerződést, amit ott olvassak el miközben bámulnak és 5-10 perc alatt döntsem el, hogy van-e bármi kivetnivalóm vele.
Szóval nekem kicsit szürreális, de ez bevett szokás vagy gyakori eset albérlet keresésnél?
Nem az az első gondolatom, hogy átakarnak verni. Szimplán az hogy az ingatlanos minél gyorsabban kiakarja adni, de van bármi amire figyelni kell amikor sürgetik az embert a döntéshozásra lakás kivételnél?
Te hol élsz?
Kis lakások, egyetemi városokban mind így mennek. Exemnek volt olyan család, ahol sírtak, csak megkaphassa a lányuk a lakást, de akkor már késő volt, mert előtte nem kellett, fél óra múlva meg kivette más.
Azért egy albérletkivétel nem agysebészet, nem100 milliós ingatlant vásárolsz!
Eléd teszik a szerződést és nekiállsz olvasni! Tart ameddig tart, ami nem egyértelmű, arra rákérdezel!
Fontos rész:
- A javítások és karbantartások kit terhelnek?
- Mire vonatkozik a kaució?
- Felmondási idő és határozott idejű esetén a kaució sorsa, illetve egyéb szankciók.
Senki nem írta, hogy "gondolkozás nélkül, nyomásra"!
Ma már annyira nyilvánvaló dolgok vannak az albérletezésnél- hogy mik a jogok és a kötelezettségek pro és kontra - hogy aki TUD OLVASNI és nem teljesen hülye, az egy szerződést is tud értelmezni!
Természetesen ahol erre nem hagynak időt, azt ott kell hagyni, de ilyennel még nem találkoztam.
Nekem azért is furcsa ez a dolog, mert most nem nagyon láttam olyan lakásokat, amikbe beleszerettem.
Csak olyanokat, amire azt mondtam, hogy "végülis nem rossz".
Amikor sok ilyen lakást látsz, akkor gondolkodnod kell, hogy melyiket akarod kivenni és nincsen egyértelmű nyerő.
Szóval lehet emiatt is idegenkedek picit, hogy 1 évre elkötelezzem magamat 10-20 perc után.
Kedves Kérdező!
Annyira nincs kedvem itt vitatkozni senki válaszolóval, mert ez egyébként sem egy beszélgetős, főleg nem vitatkozós fórum.
Albérletnél a praktikussági tényezők a fontosak, pl. hogy mennyire van közel az iskolához/munkahelyhez, mennyire kedvező a bérleti díj, illetve a rezsi, milyen állapotban vannak a bútorok, illetve a felszerelések és mennyire van bekorlátozva a privát életed.
Értem ezalatt, hogy mit írnak a vendégeidről, látogatóidról, azok mennyi ideig maradhatnak, vagy a bérbeadó ellenőrzései milyen időszakonként lehetségesek és arról előre egyeztet e.
Egyéb fontos szempontokat leírtam a 2-es válaszomban.
Albérletbe nem muszáj beleszeretned, bőven elég a "végülis nem rossz" kategória, ha az lefedi a fentebb taglalt szempontokat.
Minél többet nézel meg, annál bizonytalanabb leszel, a bőség zavara miatt.
A jó ár-érték arányú albik elmennek 1-2 napon belül. Ez viszont tény!
7 es te kezdtél el vitatkozni mikor megszólitottál engem a 4es válaszodban. De nekem mindegy LOL
Kérdező ami fontos lehet a fentieken kívül pl. Ne legyen földszinti lakás ami felázós, bogaras, stb. lehet jó eséllyel. Szomszédok, zajforrások, közelben lévő hajléktalanszállók, gyárak lakás alatt lévő trafó, elöregedett kábelek, lift hiánya neked is simán okozhat gondot nem csak annak aki lakást vesz. Tulaj személye, szimpátia tök fontos. Környéken kicsit sétálj, fülelj, nézd meg google earth-ön. Bejelentheted e a lakcímedet, vihetsz e gyereket, állatot, ezek esetleg felmerülhetnek. A tulajdoni lapra is erdemes vetni egy pillantást.
Eddig az összes albérletemet így vettem ki.
Ha jó a lakas, jó helye és jó áron van, akkor órák alatt elmegy, általában még aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!