Jövőre vidékről szeretnék Pestre egyetemre menni. Mivel hoznám a kutyámat is, így a koli nem opció, albérlet kellene. Aki volt hasonló helyzetben, le tudná írni, hogy ő hogyan oldotta meg? Mi lett a végeredmény? Nem tervezek a szüleimre támaszkodni.
Plusz egy kutyát fenntartani annyi, mint egy gyereket.
Ennek úgy nekivágni, hogy még saját magadat se tartottad fenn és nem láttál el egy háztartást saját lakásban sem... ezek egyesével is lehetnek több éves feladatok megtanulni.
És akkor még föl se vettek...
Amúgy legtávolabbról naponta bejáró évfolyamtársaim innen jöttek: Tatabánya, Kecskemét.
Én is biztos egy olyan egyetemet választanék, ahova naponta be tudok járni otthonról.
A kutyát nem elég eltartani.
Ha van is pénz és még napközibe be is tudja adni akkor is reggel-este séta és be is kell oda vinni suli és munka mellett.
A kutya kb egy gyerek.Költségekben,és időben is,már ha nem hanyagolod el és nem tartod létminimumon.
Normális kutya eledel,féreghajtó tabletta,és néhány játék a havi költséged.Plusz ha olyan a kutya akkor kozmetika,hogy ne úgy nézzen ki mint Csubakka,évente oltani..
És mivel kerted nincs időt kell szakítani arra,hogy több alkalommal is sétálj vele (azért 3 sétát szerintem igazán érdemel,8 óránként csak jó érzés kipisilni magadból a felgyülemlett felesleget..),ha aktív akkor le kell tudnod mozgatni,vagy rongálni fog és akkor fizetheted azt is..
Kutyával albi szopó, általában szobát nem is adnak ki úgy csak egész lakást, és azt drágábban. 150 legalább el fog menni lakhatásra, ezen kívül azért egy százast érdemes saját igényekre meg a kutyára elszámolni, és akkor váratlan kiadások nem voltak még. 250-et kéne érettségivel összerántanod egyetem mellett: nem fog menni.
Diákmunkába ezt full éjszakás melóval lehet megcsinálni, de akkor nemes egyszerűséggel kibuksz, és még egy forintod se lesz amit félreraknál, csak az idődet basztad el.
Egyetemistaként kutyával albérletet nem fognak neked kiadni, hacsak nem találsz olyat, ahol megengedik, hogy a kertben legyen addig, amíg haza nem érsz. Egyszerűen túl sokat lesz a kutya egyedül. Ha nem akarsz a szüleidre támaszkodni, akkor dolgozni kell, és hacsak nem százszázalékosan home office-ban végezhető a munka, akkor sosem leszel otthon. A kutyád egész álló nap be lesz zárva. Felelős állattartónak ilyen eszébe sem jut.
Hagyd otthon a kutyát, akkor van esély kollégiumra is.
Esetleg az is megoldás, hogy most hagyod egy kicsit a sulit, dolgozol annyit, hogy összeszedj 2-3 milliót és akkor nekivághatsz az egyetemnek.
Nekem is soknak tűnik ez a vállalás. Az albit ki kell termelni (még suli nélkül dolgozóknak is fejfájás Pesten!) + aludni nem lesz időd, nemhogy a kutyával foglalkozni. Annak nincs értelme, hogy szétdolgozod magad, hogy veled lehessen a kutya, de közben meg szegény ül egyedül a lakásban, mert te vagy tanulsz, vagy dolgozol. Levelezőn első diplomát szerezni kegyetlen nehéz (nem büfészakon, de amúgy büfészakért nem éri meg járni), főleg, ha dolgozik mellette az ember. Ha felveszed a diákhitel maximális összegét, ami 150 havonta, az a lakhatásodat fedezi kb, erre jönne a kaja, a ruházkodás, a kutyával kapcsolatos dolgok (ekkor viszont friss diplomásként milliós hitellel indulsz!), szóval dolgoznod mindenképpen kéne.
A barátnőm kutyája most evett fel egy csigát egy óvatlan pillanatban, 30.000-es állatorvosi költség lett belőle. Ezeket a váratlan dolgokat hogyan kívánod majd fedezni?
Nekem volt kutyát tartó szobatársam,és hidd el,okkal nem engedik.Esetleg ha saját egész garzont veszel ki.
A csaj is úgy volt,hogy hű de jól tartja a kutyát,aha..
Egy óriási fekete folt ékeskedett 1 hónap múlva a padló közepén,mert a kutya folyamatosan behugyozott.Megértem,mert naponta alig volt ideje (na meg 'kedve'..) levinni.2x azok közt is volt,hogy több mint 12 óra telt el.Persze a kutyán csattant hiába mondta hogy sose bántaná,hallottam hogy elverte érte,hogy ne pisiljen be,meg miért a pelenka mellé megy..🙄
Ha egyedül volt hagyva folyamatosan vonyított az ajtóban,így én aludni nem tudtam,ha csak nem engedtem ki a folyosóra is de akkor meg ott vonyított,és ott pisilt-szart össze mindent.Büdös volt a kutya eledeltől,a pisitől feldagadt padlótól,magától a kutyától,undorító volt.
Szana szét is rágott mindent,a folyosón is,és egyszer bement a szobámba is,ott is szét rágott egy rakás dolgot ameddig dolgoztam,főleg papír alapú cuccokat és a kukát borongatta.Gondolom unatkozott.
Ennek ellenére 4 hónapot lakott még ott,amikor én kerestem másik albit feljött a tulaj hogy ott beszéljünk és látta a körülményeket,szerintem tudta hogy amiatt lépek le,pedig a ház jó tágas volt.
Tanulság? Ne tarts kutyát,ha nincs időd rá.Munka,iskola mellett neked se lesz,ha csak nem adod be kutya napközibe vagy nem fogadsz mellé valakit aki naponta 1x elmegy megsétáltatni.
Esetleg úgy próbálhatnál keresni, hogy más kutyásokkal együtt.
Egy barátnőm így talált egy jó szobát, a lakótársai kutyáival együtt 4 kutya lakik ott. Jól megvannak, mivel valaki úgyis mindig megy le sétálni, viszi a többi kutyát is.
Nyilván ehhez elengedhetetlen, hogy jófejek legyenek a kutyák egymással és a környezettel is, meg persze hogy találj ilyen lakótársakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!