Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jövőre vidékről szeretnék...

Jövőre vidékről szeretnék Pestre egyetemre menni. Mivel hoznám a kutyámat is, így a koli nem opció, albérlet kellene. Aki volt hasonló helyzetben, le tudná írni, hogy ő hogyan oldotta meg? Mi lett a végeredmény? Nem tervezek a szüleimre támaszkodni.

Figyelt kérdés

2021. nov. 6. 13:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Mármint anyagilag nem akarsz? Mert akkor egy érettségivel még úgy is esélytelen, ha főállásban dolgozol.
2021. nov. 6. 13:32
 2/22 anonim ***** válasza:
90%

Lehet talalni kutyaval albit, csak nem nagyon tudsz valogatni, mert keves van beloluk es ezek altalaban dragabbak es sokszor tobb kauciot is kernek.

Nem egyszeru, de nem is lehetetlen, viszont sok penz kell hozza. Nappalis suli mellett foallasban dolgozni es egy egesz albit fenntartani...hat nem tudom, nekem mondjuk nem ment volna, ezert voltam kolis az elejen, majd kesobb is csak egy szobat tudtam berelni sokaig.

Levelezo mellett viszont el tudom kepzelni a dolgot.

2021. nov. 6. 13:49
 3/22 anonim ***** válasza:
61%
Kutyával majdnem lehetetlen az albérlet. Senki sem adja ki úgy, vagy sokkal drágábban csak, és több kaucióval.
2021. nov. 6. 14:04
 4/22 anonim ***** válasza:
90%

Úgy,hogy otthon hagyod a kutyát.

Nem fogod tudni fenntartani az albérletet és magatokat,naponta 3 alkalommal megsétáltatni a kutyát mellette és még suliba is járni.

Pesten egy sima szoba is 100.000 körül van,albérlet szintúgy akkor is ha csak egy garzon.Itt a lyuknyi lakás is aranyat ér.

Ha pedig nagyon külső részekre költözöl kb annyi időre leszel tömegközlekedéssel mintha vonattal jönnél be vidékről.

1 óra kb az út mindenhol,és akkor még elkaptál minden csatlakozást villamos,metró,busz,troli,és hév között,de itt mindig forgalom és dugó van szinte mindenhol.:D

2021. nov. 6. 14:43
 5/22 anonim ***** válasza:
33%
Azért lehet olyan albit találni, ahová vihetsz kutyát, de tényleg több kaucióval kell számolni. A helyedben megpróbálnék állatorvosis hallgatókkal összebarátkozni, akkor többen is összeállhattok, ők szoktak találni olyan albit, ahová vihetnek állatot.
2021. nov. 6. 15:29
 6/22 anonim ***** válasza:
94%
Tehát egyetem mellett úgy gondolod keresni fogsz annyit, hogy mindenre futja. Háát sok sikert. Azért kíváncsiságból ránéztem, 780 találatot adott ki 100-200E Ft között albikra, ahol kisállat hozható, már persze kérdés, hogy mit értenek alatta, lehet, hogy max aranyhörcsög.
2021. nov. 6. 15:34
 7/22 anonim ***** válasza:
94%

Inkább hagyd otthon a kutyust. Nagyon macerás, mert ki fogja sétáltatni, amikor te akár reggeltől estig egyetemen vagy? Plusz ahogyan írták, kevesen engedik az állattartást albérletben.

Írtad, hogy nem tervezel a szüleidre támaszkodni. Érdemes talán számolgatni, hogy mi mennyibe fog kerülni. Kutyás albérlet (drágább mint egy bármilyen albérlet) + kaja neked + kaja a kutyának + bérlet + ruházkodás + kikapcsolódás + tanszer + rezsi + tisztítószerek + kutyás cuccok + ami még kell.

Ha mindent neked kell előteremteni, akkor jócskán dolgoznod kell majd, és még a diákhitelt is sanszos, hogy fel kell venned. Jön a kérdés: ha egész nap egyetemezel, utána pedig dolgozol, akkor ki fog a kutyáddal foglalkozni? Ha vannak lakótársaid, akkor ők ki fogják bírni az állatot? + Mivel alig vagy otthon a munka és egyetem miatt, ezért nem is használod ki a lakást, azaz totál felesleges volt az egész.

Ha nem hozod magaddal a kutyád, akkor lakhatsz koliban, dolgoznod sem kellene annyit, sokkal, de sokkal kevesebb pénzből ki tudnál jönni.

Aztán persze dönts ahogy neked jó, de egy kutya miatt konkrétan magaddal kitolni 0%-ban éri meg.

2021. nov. 6. 15:42
 8/22 anonim ***** válasza:
74%
Erősen jelez a vészvillogó mindenkinél itt, hogy jelen pillanatban az álmaid és a valóság mennyire összeegyeztethető egymással. Segítek: Semennyire.
2021. nov. 6. 16:49
 9/22 anonim ***** válasza:
93%
Ha sok pénzed van, menni fog. Kb 130 ezer lakbér plusz 30 e. rezsi, plusz a megélhetésed. Ez alatt viszont lehetetlen.
2021. nov. 6. 17:19
 10/22 anonim ***** válasza:
84%
Lakótársnak a kutyával nem fog menni, mert senki sem fogja hallgatni a távollétedben a kutyád sírását, és szívességi kutyasétáltatást, - etetést sem fognak vállalni. Önálló garzont kell bérelned, és a nagy nehézség, ahol elfogadja a tulaj, hogy kutyával lakj. Ha hirtelen ki kell költöznöd, akkor meg kvagyorsan találni egy ugyanilyet, hogy ne az utcára kell menj. Irreális tervnek tűnik az ebbel költözés.
2021. nov. 6. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!