Tartózkodási hely intézése pusztán a szerződés alapján? (Több kérdés, nem csak egy!)
Több kérdés, számozva.
A tartózkodási helyemet szeretném bejelenteni, albérletben vagyok, a tulaj egy cég, a bérlő nem én vagyok (egy másik lakótársam az), viszont a szerződésen rajta vannak az én személyes adataim is, valamint hogy jogszerűen élhetek a lakásban.
Kérdés #1: A kormányablakhoz elég elvinnem a szerződést?
Kérdés #2: A tulaj (cég) nem igazán fog ilyesmikben nekem segíteni mivel aki illetékes az majd csak hónapok múlva fog ráérni, ha sikerül időpontban megegyeznünk. (Szóval, tőlük aláírásra ne várjak.)
Kérdés #3: Mindenképpen az abban a budapesti kerületben található kormányablakot kell személyesen felkeresnem amelyikben az albérlet van? (Csak mert ijesztő hogy az online felület alapján náluk a következő két hónapra minden időpont foglalt, és nekem nincs két hónapom erre várakozni.)
Viszont akkor tegnap, amikor személyesen jelentem meg a Kormányablakban, onnan miért küldtek haza azzal hogy leközelebb hozzak aláírást a tulajdonos cégtől, és még két tanú aláírása is kell.
(Pedig mutattam a bérleti szerződést, és abban semmi kifogásolnivalót nem találtak, ennek ellenére kértek további dolgokat.)
Mármint a kormányablaknál adják írásba hogy megtagadják a kérelmem?
Szívesen bemegyek akkor megint.
A kérdező (topiknyitó vagyok).
Ahogy kértétek (a 14-es kommentelő)
ismét bementem az V. kerületi kormányablakba, ezúttal már a kinyomtatott jogszabállyal.
Ketten tanácskoztak a Szerződés felett, tíz perc után közölték:
* túl régi a szerződés (tavaly, vagyis 2020. májusi)
* bonyolítja a dolgot hogy nem egy személy hanem egy cég a tulajdonos
* jöjjek vissza egy friss szerződéssel (1 hónapnál nem régebbivel)
Egyiküknek megmutattam a feljebb belinkelt oldalt, végigolvasta és azt mondta hogy _próbáljam meg máshol elintézni_, ugyanis
"nem mindenhol ugyanúgy érzelmezik a jogszabályt."
És ennyi. Eljöttem. (Sajnos nem voltam elég tökös hogy kérjem, adják írásba az elutasítást.)
Mit jelent hogy "máshol"? Hová máshová tudok menni, ötödik kerületi tartózkodási helyet bejelenteni?
Ismét a kérdező (topiknyitó) vagyok.
Ezután elmentem egy másik kormányablakhoz.
Első blikkre azt mondták: elég a szerződés. Majd hosszas vizsgálódás után azt mondták: "Mivel egy cég a tulajdonos, a szerződés önmagában nem elég, kell egy aláírási címpéldány hogy beleegyeznek a tartózkodási hely bejelentésébe."
Tehát, eddig két kormányablakban immár három ügyintéző utasított el, az egyébként érvényes szerződést lobogtatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!