Tartózkodási hely intézése pusztán a szerződés alapján? (Több kérdés, nem csak egy!)
Több kérdés, számozva.
A tartózkodási helyemet szeretném bejelenteni, albérletben vagyok, a tulaj egy cég, a bérlő nem én vagyok (egy másik lakótársam az), viszont a szerződésen rajta vannak az én személyes adataim is, valamint hogy jogszerűen élhetek a lakásban.
Kérdés #1: A kormányablakhoz elég elvinnem a szerződést?
Kérdés #2: A tulaj (cég) nem igazán fog ilyesmikben nekem segíteni mivel aki illetékes az majd csak hónapok múlva fog ráérni, ha sikerül időpontban megegyeznünk. (Szóval, tőlük aláírásra ne várjak.)
Kérdés #3: Mindenképpen az abban a budapesti kerületben található kormányablakot kell személyesen felkeresnem amelyikben az albérlet van? (Csak mert ijesztő hogy az online felület alapján náluk a következő két hónapra minden időpont foglalt, és nekem nincs két hónapom erre várakozni.)
A kérdező vagyok.
Ez így konkrétan leírva nincs benne. (bár három oldal, a bejelentkezésről egy szó sem esik, jobbára csak az van benne ami őket "minden ellen is" védi)
Akkor az a kérdésem:
Ha felkeresem a lakást kiadó céget a kérésemmel, lesz választásuk, megtagadhatják?
A szerződésen rajta az én nevem is, márpedig nekem muszáj bejelentenem a tartózkodási helyemet. Valójában már réges-rég kellett volna, nem most költöztem.
Egyébként, bár a cég adja ki a lakást, és a képviselőjük elfoglalt ember, a tulaj ráadásul külföldi, szóval ha így megyek végig a folyamaton, időben baromira elhúzódhat.
"márpedig nekem muszáj bejelentenem a tartózkodási helyemet"
Nem csak neked, ez mindenki kötelessége. Csak mivel senki nem ellenőrzi, így nincs szankció, tehát sokat letojják.
Persze, igen, úgy értettem hogy mindenkinek kötelessége.
A maradék kérdésem továbbra is az: a - rendes szerződéssel a - lakást kiadó tulajdonos cég megtagadhatja a segítséget (mármint a tartózkodási hely bejelentésének elintézését)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!