Jogosan kérnek bankszámlakivonatot és munkaszerződést
albérlethez?
Figyelt kérdés
Ezeket kellene bemutatnom szerződéskötéskor... szerintem semmi köze senkinek ahhoz, hogy mennyi pénz van a számlámon vagy hogy mennyit keresek... nem durva ez egy kicsit?
2021. okt. 25. 19:34
1/10 anonim válasza:
Azt kér, amit akar…
2021. okt. 25. 19:45
2/10 anonim válasza:
Nem. Sajnos vannak olyanok, nem kevesen, akik megégették már magukat. Nálunk is esett már meg olyan, hogy szimpatikus ifjú pár gyerekkel kivette a lakást, majd kiderült, hogy három hónapot tud fizetni maximum. Tisztában voltak vele az első pillanattól kezdve, hogy nem fogják bírni, de senki más nem adta ki nekik.... Elég nehezen tudtam kitenni őket, mert az érzelmi zsarolást és az ígérgetést csúcsra járatták a szüleimnél (ők voltak a bérbeadók).
Elhiheted, hogy tanultunk belőle.
Ha nem tetszik, ne szerződj ezzel a tulajjal, azt is meg lehet érteni. Meg a tulajt is.
2021. okt. 25. 19:46
3/10 anonim válasza:
Én maximum munkáltatói igazolást mutatnék de ne akarjon már turkálni a bankszámlámon. Egyrészről érthető, hogy óvatosságból kéri de másrészről meg érthető ha te nem akarod megmutatni. Nekem a bankszámlám elég személyes dolog és senkinek semmi köze hozzá.
2021. okt. 25. 20:00
4/10 anonim válasza:
Nekem már voltak nem fizető albérlőim, 1 évig nem lehetett őket kirakni, a törvény a nemfizető bűnözőket védi. Azóta én is kérek fizetési papírt + munkaszerződést és pont leszarom ha valakinek nem tetszik. Most adtam ki az albérletemet Győrben 3 nap után már kifizette a kauciót.
2021. okt. 25. 20:58
5/10 anonim válasza:
Bankszámla érthető is meg nem is.
Érthető, hogy a tulaj kíváncsi arra, hogy tényleg megkapod-e utalva a fizetésed és nem csak bemondasz egy összeget.
Nyilván nem azt fogja nézni, hogy mennyit ettél a MC-ben és hány sört vettél a Coop-ban.
Persze félrevezető is lehet, mert aki szürkén kap jövedelmet annak annyit fog látni, hogy jön a havi nettó 100 akárhány forint miközben borítékba 2-3x annyit is megkap.
2021. okt. 25. 21:15
6/10 anonim válasza:
Bár alapvetően a munkáltatóin minden szükséges információ (fizetés, mióta dolgozol) ott van.
2021. okt. 25. 21:16
7/10 anonim válasza:
A munkáltatóin rajta van az ami őt érdekli (vagyis a béred), úgyhogy nem értem mi a franc köze van bárkinek a bankszámlakivonathoz.
Ha nagyon ragaszkodik hozzá, akkor kérd ki, majd cenzúrázd ki azokat a részeket, amik nem tartoznak rá: az egyenleget és a költéseidet, elég ha a munkabér kifizetése van rajta.
A bankszámla egyenlege nem hiszem hogy fontos lenne. Én is "alig" tartok ott pénzt, állampapírban van a java.
2021. okt. 25. 23:56
8/10 A kérdező kommentje:
#7 ugyanerre a megoldásra jutottam én is
2021. okt. 26. 01:29
9/10 anonim válasza:
Mi 2 hónapja vettünk ki egy lakást, tőlünk még referenciaszemélyt is kértek (előző tulaj). Csak annyit kérdeztek, hogy mindig időben fizettünk-e és nem volt-e gond velünk (van egy kistestű kutyánk is). Munkáltatói igazolást és bankszámlakivonatot is akartak először kérni -utóbbinál én elköszöntem volna, mert semmi köze hozzá- végül ez elmaradt, de alaposan kifaggattak hol dolgozunk, mit csinálunk. Végül kiderült, hogy a kettővel ezelőtti bérlő nem fizetett, bújkált a tulaj elől és egy rakat közüzemi számlát felhalmozott, ezért volt az óvatosság.
2021. okt. 27. 12:21
10/10 anonim válasza:
Csak egy biztos mód van, ha a tulaj saját költségén kártyás villanyórát és gázórát szereltet fel, úgy nem tud a bérlő megszökni hátrahagyott rezsitartozással. Mostani bérlőimmel jegyző által kötöttünk szerződést, abba se megy bele olyan bérlő, aki lakásról lakásra szökdösve él.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!