Ha egy albérlet hirdetésében az áll, hogy diáklánynak
kiadó, annak mi lehet a hátterében?
Figyelt kérdés
Fiú diák miért nem jó mondjuk? Vagy egy középkorú, dolgozó nő? Lehet hogy csak én vagyok ilyen paranoiás, de ezt ilyenkor valami perverz férfi adja ki?
2021. okt. 11. 22:46
1/10 anonim válasza:
Jó esetben nem egy perverz férfi, csak úgy van vele, hogy egy lánnyal kevesebb lenne a gond, nagyobb eséllyel tart rendet és lesz egy kedves, nyugis albérlő. Kivétel persze mindkét irányba van, de ez például egy gyakori ok. Itt gondolom nem erről van szó, mert az egyértelmű lenne, de akkor szokták még beleírni, hogy milyen nemű legyen, ha az egyik szoba már ki van adva (esetleg ő lakik ott) és a másikba vele azonos neműt keresnek.
2021. okt. 11. 23:06
2/10 anonim válasza:
1. előítélet: a lányok tisztábbak/rendesebbek a fiúknál (ez hülyeség, mindkettőre láttam példát rendesből és retkesből is)
2. előítélet: aki egyetemista, az ritkán cigány, vagy ha az is, a rendesebb típusból
az is lehet, hogy többszobás a lakás, és a többiben már lányok laknak.
2021. okt. 11. 23:33
3/10 anonim válasza:
Hazamegy a diák hétvégén, és azt hiszik, a lányok rendesebbek. Én olyan hirdetést is láttam, hogy nyugat - dunántúli, nemdohányzó, egyetemista lány. Na, azt egy sárkány adta ki és ő is ott lakott a szobában!!
2021. okt. 12. 06:36
4/10 anonim válasza:
Ilyet nem nagyon láttam még. Inkább szobát szoktak kiadni így, egyszerűen azon okból, hogy jelenleg a másik szobában már lakik egy diáklány, aki nyilván egy olyan lakótársat szeretne, akivel hasonló életritmusban vannak.
Férfiak nem szoktak ilyen kikötést tenni, nekik mindegy, hogy diáklány jön, vagy egy másik csávesz
2021. okt. 12. 07:02
5/10 anonim válasza:
A diák azért jó tulajdonosi szemmel, mert hazamegy év végén, nem kell költeni kiköltöző nyilatkozatra.
A neme akkor érdekes, ha már lakik bent ilyen nemű.
De találkoztam olyannal is, hogy a bérlők (diákok, fiatalok) kerestek maguknak lakótársat és ők barátot is kerestek a bérlő személyében.
2021. okt. 12. 07:54
6/10 anonim válasza:
De van olyan is, hogy marketing okokból megneveznek egy szűkebb csoportot, hogy ők megszólítva érezzék magukat. Könnyebb így kiadni.
2021. okt. 12. 07:56
7/10 anonim válasza:
Nem feltétlen megy haza a diák se év végén, van, aki diákmelózik az adott városban (azért ott, mert mondjuk év közben is ott dolgozott). Ez is valami régi beidegződés abból az időből, amikor nem volt elterjedt a diákmunka.
2021. okt. 12. 08:28
8/10 anonim válasza:
"Férfiak nem szoktak ilyen kikötést tenni"
Én amikor szobákat kerestem, a legtöbbnél meg volt nevezve, hogy elsősorban férfiakat várnak, néha konkrétan dolgozó/diák/nem kisebbségi kiegészítésekkel. Nyilván 2 diák mellé egy felnőtt melós nem a legjobb választás és fordítva sem.
2021. okt. 12. 09:23
9/10 anonim válasza:
De simán lehet, hogy egy sztereotip nő adja ki, aki úgy van vele, hogy ha férfi jön az biztos perverz ezért legyen lány.
2021. okt. 12. 09:23
10/10 anonim válasza:
A mi városunkban sok nyugdíjas nénike kiadja az egyik szobáját, ők szinte mindig lányokat keresnek, nehogy egy fiérfi éjjel meggyilkolja őket. (komoly, már többtől hallottam)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!