Albérlet hirdetéseknél a rezsiköltség miért egy pontos összegként van feltüntetve?
Ott lehet fixösszeget meghatározni, ahol átalányt fizetnek, az minden hónapban azonos. Aztán évente van leolvasás és vagy még rá kell fizetni, vagy visszakap az illető.
Bérelt lakás esetében jobb a havi diktálás, mert lehet, hogy mire jön az év végi elszámolás már ott sem leszel.
De az is lehet, hogy az eddigi fogyasztási tapasztalatok alapján írja a hirdetésbe az eladó, tájékoztató jelleggel.
Én azt a 10000 forintot eléggé keveslem, mivel nálunk csak a közösköltség annyi.
Persze fogyasztástól függ, de az első válaszoló teljesen korrekt választ adott.
Pl amikor tölem kérdezik a kiadó szobához, hogy mennyi a rezsi, akkor én is az eddigi fogyaszsok alapján mondom meg.
Van ahol csak várható rezsiköltséget írnak ki, ami kb. semmit sem jelent, ha nem mutatnak meg "bizonyítékként" pár havi számlát, főleg a fűtésről.
Egyébként én biztosan kerülném az ilyen fix rezsivel rendelkező bérleményeket, mert szinte mindig pofátlanul magas összeget írnak bele és a bérleti díj burkolt emelésére használják. Pl. van egy havi 120-ért kiadható lakásod, te meghirdeted 110-ért (hű de jó ára van!), meg odaírod, hogy havi rezsi fix 30 + közös költség. Aha, csak egy ilyen lakás átlagos rezsije a havi 10-et karcolgatja.
Vagy ha a fix rezsi nagyjából reális összeget jelent, akkor meg az okozhat konfliktus forrást, hogy te túlfogyasztasz és ez már egyből elkezdi bökni a bérbeadó csőrét.
A legtisztább és legegyszerűbb a tényleges fogyasztás után fizetni.
#4-es
Te láttál már főtáv számlát? Mégis hogyan gondolod, hogy egy lakáshoz amit 120ért ki lehet adni (azaz 40+ m2) ahhoz egy 10es lenne zakundpak a rezsi?
"Te láttál már főtáv számlát? Mégis hogyan gondolod, hogy egy lakáshoz amit 120ért ki lehet adni (azaz 40+ m2) ahhoz egy 10es lenne zakundpak a rezsi?"
1. Mi köze van a főtávnak a kérdéshez? Rohadt sok lakásban nem távhő van és nem csak Budapestből áll a világ. Vagy neked ennyire szegényes a képzelőerőd, hogy elképzelni sem tudsz olyan ingatlant, aminek semmi köze a főtávhoz?
2. A példát csak hasra csapásra írtam. 120-ért még tavaly simán ki lehetett adni a 30 négyzetméteres, jobb helyen lévő garzonokat, én is hasonlóban lakok, a közös költséget nem számolva nem szokott egy 10-es lenni a havi rezsim.
3. A tulaj nyilván fix rezsinél a normálisnál magasabb fogyasztással kalkulál, hisz nem akar bukni ezen. Így viszont a bérlő fizeti meg a tulaj óvatosságát. Miért nem tisztább fogyasztás után fizetni (legalább azt amit lehet)? Az albérleteknél ez a természetes.
Csak példának írtam a főtávot... de igen! Ragadj le ennél...
Foglalkozol te albérletekkel vagy csak egben laksz?
Vidéki kisvárosban SEM láttam még a 10 m2-es garzonon kívül 10k-nál kevesebb rezsiköltséget.
Elég balf@szul ütsz hasra. És a rezsiköltségbe beleszámolják a közösköltséget is. Van ahol abban van a víz vagy a fűtés, nem nézik külön.
A 3. pontodnak nincs értelme, ostoba magyarázkodás.
Hát te mekkora egy kapitális proli vagy :D
A közös költséget valóban van aki beleszámolja, de általában kiírják külön.
A 3. pontom miért magyarázkodás? Miért nem tisztább mindenki számára fogyasztás alapján fizetni?
És mi köze van bárminek ahhoz, hogy hány lakást adok ki?
"Vidéki kisvárosban SEM láttam még a 10 m2-es garzonon kívül 10k-nál kevesebb rezsiköltséget."
A 10 négyzetméter az nem garzon, hanem kutyaól vagy biciklitároló, maximum.
Mi a francot lehet egy átlagos méretű garzonban több tízezres rezsiszámlákat csinálni? Nyáron is fűtenek? Sose zárják el a csapot? 4 mosógéppel mosnak párhuzamosan?
Garzonban alapból 1, vagy maximum 2 ember él. Heti 1-2 mosással meg egy pici hűtővel se az áram se a vízfogyasztás nem lesz nagy, a fűtés meg az év felében nem játszik, a másik felében pedig EGY fűtőtesttel is kifűthető a lakás. Mekkora madárnak kell ahhoz lenni, hogy valaki szó nélkül benyeljen egy több tízezres FIX rezsit?
Jólvan... látom veled nem lehet értelmes "vitába" kezdeni, mert aki nem úgy tesz, vagy gondol, ahogy akarod, akkor megáll a Föld forgása.
Ha szerinted proli vagyok, akkor biztos úgy van. Huh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!