Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérlésnél mit vesztek figyelem...

Bérlésnél mit vesztek figyelembe? Hová költöztök szívesen?

Figyelt kérdés

Pl. milyen messze van munkahelytől, fővárostól, hány m2 legyen, felújított legyen-e, lakókörnyezet mennyire fontos... Hosszú távú, legalább 1 éves bérlés esetén!

Mi az, amivel még tudtok békélni és mi az, ami abszolút kizáró ok?

2021. okt. 9. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Mikor en bereltem akkor az volt a lenyeg hogy minnel olcsobb legyen, de azert biztonsagos es elheto legyen a lakas es a kornyek.

Sporolj es vegyel fel hitelt egy sajat hazra vagy lakasra. A berles kidobott penz de valahol lakni kell.

2021. okt. 9. 18:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Én vagyok az aki kiadna :). Voltam 5 évig magam is bérlő, de mindig csak szobát vettem ki, viszont most teljes lakást adnék ki.
2021. okt. 9. 19:20
 3/5 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem a lakókörnyezet az egyik legfontosabb, legalábbis számomra. Mondjuk estefele nem szoktam annyira kijárkálni amúgy sem, nappal meg gondolom a gázosabb környékek sem lehetnek annyira szörnyűek, de na, szeretek abban a tudatban lenni, hogy a környékem biztonságos. Illetve volt amikor anno néztem lakásokat, és a környéken pl. egy csomó tömb fel volt újítva, de pont ahol az általam kinézett lakások voltak, azok a tömbök sosem voltak felújítva, és nem csak az, de mindegyik lakás amit néztem az a függőfolyósos volt, és egy csomó ember előtt kint volt egy csomó lom, és na, annyira ez nem jött be nekem, mert olyan igénytelennek tűnt a környezet, maga az épület. Tudom, hogy az, hogy most egy épület kívülről nincs felújítva, az most nem mond semmit, de hiába, az, ha egy épületről omlik a vakolat, meg minden, az nem szimpatikus. De maga a lakás kapcsán nekem nem kell olyan felújított modern lakás, szóval nem baj, ha nem olyan modern, extra, viszont legyen normális állapotú, ne egy putri legyen. Szóval legyen tiszta, rendezett, normálisan kifestett, karbantartott lakás. A négyzetméter meg annyira jelenleg nem számít nekem, mert egyedül vagyok. Szóval 30 m2 is simán elég lenne, nem kell fölöslegesen hatalmas tér. Illetve a lakás szempontjából nekem mindig is az jött be, mikor nem bent van a belváros kellős közepén, de nem is kint a fenében. Szóval ha a belvárosba beakarok jutni, az se teljen bele ezer évbe, illetve mindenképp olyan környék a nyerő, ahol minden szükséges dolog megtalálható. Pl. jelenleg ahol lakok, az belvárostól 4-5 km, tömegközlekedéssel kb. 15 perc, ami nekem kényelmes, jó így nekem. Viszont a környék ahol lakok, ott is van 3 Spar elég közel, akkor Tesco, Aldi, Praktiker, több posta, drogéria, stb. Szóval így elég jó környéken vagyok, kb. minden bolt, ahova járni szoktam az ott van egy köpésre, pár perc gyalog. Szóval ez így elég kényelmes, hogy minden csak pár perc. Amúgy meg a munkahelytől is nekem az az ideális, ha max. ilyen 20-25 perc (tömegközlekedéssel). De ha esetleg a környéken egy csomó általam kedvelt bolt nem található meg, az nem kizáró ok például. Viszont az, hogy ha a lakókörnyezet nem biztonságos, nem tűnik biztonságosnak, és igénytelennek tűnik, az kizáró ok.
2021. okt. 9. 19:39
 4/5 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudtam hogy te vagy a foberlo. :)

Az emberek az olcso alberleteket keresik. Ha most fektetnel ingatlanba akkor ne vegyel nagy lakast/hazat es ne is ujitsd fel. A lenyeg hogy minden mukodjon, jo legyen a megkozelithetosege es olcso legyen

2021. okt. 9. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem az volt a szempont, hogy ne legyen lepukkant, normális környéken legyen és jöhessen a kutyám. Utóbbi eléggé nagy szűrő volt. Konvektorosokat is kerültem, illetve azt is, ha pl. A 4.-en volt, de lift nem volt. Környéknél fontos volt, hogy biztonságos legyen még este is, a belváros ne legyen akár órakra.
2021. okt. 18. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!