Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miket kell figyelembe venni,...

Miket kell figyelembe venni, ha budapesten szeretnék albérletet keresni?

Figyelt kérdés

Mi az az átlagár, amit egy szobáért havonta elkérnek ? Persze gondolom ez sok mindentől függ, de melyek a nagyobb, fontosabb tényezők ? Számít például a kerület ?

És jobban megéri a belvárostól távolabbi, olcsóbb megoldást választani ?

2019. júl. 29. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
46%

Szoba vagy lakás? Nem mind1

A legfontosabb tényező, hogy neked tetszen a környék, hely, stb... Semmiképpen ne menj bele olyanba, hogy jó lesz ez, mert olcsó, de amúgy neked nagyon nem tetszik. Szerintem mindenkinek jobb, ha olyan helyen élsz ahová jól esik haza menni.

A kerület igenis számít. Én pl nem tudnék az V.-VI. kerületben élni bármennyire is jól esik az Andrássy-n vásárolgatni. Engem kikészít, amikor nincs zöld övezet, hanem minden beton, stb... Én a pesti oldalon nőttem fel a XVI. kerületben (ami egyébként nagyon jó hely). Mégis 11 évesen eldöntöttem, hogy én Budán fogok lakni, és ez így is lett (bár ezt lehet nagyban befolyásolta, hogy a szüleim vettek +2 házat egyet Pesten egyet Budán, hogy legyen a gyerekeknek saját háza és a Budait minimál stílusban építették, amit én imádok és a tesóm meg kevésbé kedvel, így eldöntöttük nagyon hamar).

A belvároson kívül is rengeteg a szép hely.

Az is kérdés lehet, hogy Buda vagy Pest?

És még az is, hogy mindenképpen Budapest, vagy megfelel egy Pesti település (bár ez az esetek többségében, főleg eladónál, és nem kiadónál nem olcsóbb, sőt...).

2019. júl. 29. 17:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Szoba érdekelne.
2019. júl. 29. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

Azt kihagytam, hogy az is fontos, hogy panelben, téglalakásban vagy penthouseban gondolkodsz.

2019. júl. 29. 21:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szobát 50-60ezertől+rezsi lehet találni. Én elsősorban a munkahelyemtől/iskolámtól való távolságot venném figyelembe. Budapesten belül nagyon könnyű 1-1,5 órát elutazni csak egy irányba. Majd vissza ugyanennyi. A klasszikus belváros (5-6 kerület) biztos drágább árkategória, ott a helyet meg kell fizetned. Viszont a többi kerületek között már nincs olyan jelentős árugrás.Már Csepel sem olyan olcsó. Talán Soroksáron lehet még valamivel olcsóbvan albit találni. Szóval nézd meg a közlekedést.Nézd meg a leendő lakótársaidat, hogy valóban tudnál-e velük élni. A lakás állapotát. Fürdő, konyha itt árulkodó lehet. Környék mennyire biztonságos. Érdemes olyan helyet választanod, ahol sötétben is haza mersz menni. Illetve szerződésre kérdezz rá. Mindenképp legyen szerződésed a bérlésről. Két havi kaució legyen a zsebedben. Sok sikert!
2019. júl. 30. 04:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Már találtam is egy párat, figyelembe véve azt amiket mondtatok. Még egy annyit kérdeznék, hogy az említett szerződésnek mennyire kell hivatalosnak lennie ? Vagy hogy zajlik ez ? Az csak egy kézzel írt papír amit mindkét fél aláír, vagy valami komolyabb ?
2019. júl. 30. 07:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Vannak a neten albérleti szerződés minták, annak alapján tudtok írni a tulajdonossal. Mindkét félnek legyenek benne garanciák, hogy védve legyetek. A tulajnak a kaució jelent védelmet, neked egyrészt a szerződés megléte, illetve le kell fektetni, hogy a közüzemi órákat átiratja-e a nevedre, vagy ő fizeti a számlákat és áthárítja rád a rezsit. Bele szokták foglalni, hogy pl. lehet-e cigizni a lakásban, vihető-e állat, stb. Ha többen béreltek lakást, jó ha előre feltérképezed, a lakótárs milyen napirend szerint él (pl. hogy dolgozik), kiket fog felvinni a lakásba, stb. Az együttélés néha a saját családunkkal se könnyű, hát még másokkal...
2019. aug. 3. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!