Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kell e fizetnem?

Kell e fizetnem?

Figyelt kérdés
Több mint egy hete jeleztem a tulajnak hogy hónap közepén kiköltözök, és kértem hogy a két havi kaucióból egyet hadd lakjak le. Szóban telefonon megegyeztünk hogy fél hónapot kell kifizetnem. Most mégis az egész hónapot kéri. Jogos ez?
2021. okt. 8. 05:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi van a szerződésben? Az én bérleti szerződésemben benne van, hogy a kaució nem lakbér, tehát nem lelakható. A lakbért is egész hónapokra kérem a bérlőimtől. Szerződésben is így van. Ettől beköltözéskor tekintettem el, ha nem tudtak hó elején költözni.
2021. okt. 8. 07:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. söt olyan sincs, hogy "lelakod" a kauciót, az nem erre van!
2021. okt. 8. 07:59
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem ártana tudni,hogy milyen feltételekkel állapodtatok meg.

Legfőképp a felmondási idő miatt.

Többnyire 1-3 hónapban szoktak megállapodni.

Attól hogy te kiköltözöl ő még igényt tarthat a bérletidíjra.

Persze van ebben emberi tényező is,hogy azt mondja be fizess csak annyit,amíg ott voltál,de ez a ritkább.

A kaució lelakása megint ugyanez.

Ha rendes, megbízható bérlő voltál,akkor belemehet abba,hogy lelakod,de igazából neki ennyi biztosítéka van veled szemben,hogy vigyázol a lakására.

A te oldalad is megértem,ha attól tartasz,hogy ilyen olyan indokkal megpróbálja visszatartani a pénzed.

Sajnos ez is elég jellemző a főbérlőkre.

2021. okt. 8. 08:32
 4/9 A kérdező kommentje:
A szerződésben az van hogy ha egy évnél előbb költözök ki akkor nem jár vissza a kaució. A lakás nem az ő nevén van (még) ezért kp ban fizettem mindig. Egy másik tulaj ugyanebben a társasházban azt mondta hogy le szokták lakni a kauciót és ő volt olyan akinek egy éven belül is visszaadta a két hónapot.
2021. okt. 8. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Az számít, ami a TE szerződésedben van. Nem ami a szomszédéban...
2021. okt. 8. 13:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk az is fura hogy nem a tulajdonossal szerződtél.

Ebből nem fogsz jól kijönni,ha előbb lelépsz mint egy év.

Egyébként ha minden rendben lenne a szerződéssel,akkor is járna neki a bérletidíj.

2021. okt. 8. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:

söt olyan sincs, hogy "lelakod" a kauciót, az nem erre van!

Megegyezés kérdése. En butorozatlant vettem ki, a kaucio lelakható.

2021. okt. 8. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

A kaució “lelakásának” lehetősége a legnagyobb hülyeség, amit bérbeadó elkövethet.

Mi van, ha az utolsó héten pusztítod le a lakást?

A kaució akkor jár vissza, ha kiköltöztél és rendben vissza adtad a lakást, nem korábban.

2021. okt. 8. 14:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem értem miket irtok itt. Valószínű tisztában van a kérdező azokkal amíg le írtátok .

Az a baja hogy annak ellenére hogy bele ment abba a tulaj hogy fél havit fizet és le akar lakni egy hónapot a kaucióból vagy micsudi ezek ellenére nem tartotta a szavát a tulaj…

Megteheti egyébként de akkor is egy sz*r dolog ha már bele ment így a végére meg mégis csak perkálni kell.

2021. okt. 12. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!