Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A berlot hogyan jelentsem be?

A berlot hogyan jelentsem be?

Figyelt kérdés
Az volna a kerdesem hogy van egy baratom akinek kiadnam a lakasomat alberletbe,ugye ez azzal jar hogy be is jelentkezik.DE,azt mondta hogy mivel elhagyta a taj kartyajat igy azt akkor kaphatja meg ha van allando lakcime nem csak tartozkosadi cime.Viszont en nem szeretnem ha allando lakcimre jelentkezne be mert mivam ha 3-4ev mulva el szeretnem adni a hazat es nem tudom mert be lesz jelentve es nem akar kijelentezni majd?Nem tudom hogy vannak most otthon a torvenyek mert mar 10eve kint vagyok kulfoldon..Annyira azert nem bizok ebben a baratba hogy bejelentsem allandora..mit tehetek vagy mit ne tegyek?a valaszokat elore is koszonom
2021. okt. 4. 20:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
tulajdonosként ki tudod jelenteni onnan
2021. okt. 4. 22:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Van kényszerkijelentés.
2021. okt. 4. 22:22
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

"a taj kartyajat igy azt akkor kaphatja meg ha van allando lakcime nem csak tartozkosadi cime."

Most mi az állandó lakcíme? Tartozkodási címet csak akkor lehet bejelenteni, ha van állandó lakcíme. Itt valami nem stimmel.

2021. okt. 4. 22:24
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Bár több évvel ezelőtt, de foglalkoztam TAJ kártyával.Ha nem változott a jogszabály, nem volt feltétel az állandó lakcím, a hajléktalannak a szállóra is postáztuk.
2021. okt. 4. 22:50
 5/12 anonim ***** válasza:
A hajléktalanok bejelentkezhetnek a szállóra.
2021. okt. 4. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:
44%

Ezert nem adjuk ki baratoknak. Pofatlanok es hazudoznak.

Kuldd el szepen. Semmikepp ne jelentsd be.

2021. okt. 5. 01:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen negatív jogkövetkezménye nincsen, hogyha állandóra bejelentkezik az általad tulajdonolt lakásba valaki, nem érdemes ezt megtagadni tőle.

Ha aggódsz ilyen jogkövetkezmények miatt, (nem tudod kilakoltatni, stb.) akkor írjatok szerződést és ezen felül kérjél tőle közjegyzővel hitelesített egyoldalú kiköltözési nyilatkoztatot.

Ha valami gond van a kiköltözéssel, akkor a közokiratba foglalt egyoldalú kiköltözési nyilatkozat azonnal hatályos, nem kell vele évekig pereskedni, egyszerűen kiteteted a hatóságokkal.

2021. okt. 5. 10:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha aggódsz ilyen jogkövetkezmények miatt, (nem tudod kilakoltatni, stb.) "

Ha nincs bejelentve, akkor sem tudod könnyebben kirakni. És igen, közokiratot kell készíteni, mert akkor nem kell bíróságra járni, hanem ki lehet tetetni rendőrrel, ha nem akar távozni.

2021. okt. 5. 11:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Barátnak-rokonnak ne add ki. Ha segíteni akarsz valamelyiknek akkor tedd ingyen és nem ér meglepetés.
2021. okt. 5. 12:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat gyorsam valaszoltatok ! :)

utolso:elnezest de annak adom ki akinek ki akarom,valamint nem adok ingyen senkinek semmit meg baratnak sot rokonnak sem mert csak a jo istem tudja hogy mi mennyit adtam en es kaptam loszart mikor bajban voltam.

2021. okt. 5. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!